Spaudos baliuje išdalintos „Gintarinės plunksnos“

Šeštadienį Kaune vyko tradicinė žurnalistų šventė - spaudos balius, skirtas Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai.

Be to, šiais metais sukanka 90 metų, kai Kaune buvo įkurta Lietuvių rašytojų ir žurnalistų sąjunga.

Nepamainomas šventės organizatorius, televizijos žurnalistas, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus vadovas Vidas Mačiulis pabrėžė, jog jubiliejiniame, 20-ajame, žurnalistų baliuje sugalvota naujovių.

„Iki šiol gabius žurnalistus apdovanodavome „Gintarinėmis plunksnomis“. „Gintarinės plunksnos“ išlieka, bet šįkart yra ir naujas prizas – LŽS Kauno apskrities skyrius įsteigė pirmojo Lietuvos radijo pranešėjo Petro Babicko premiją, kurios mecenatu tapo Kauno rajono savivaldybė. Gražų stiklo prizą, kurį sukūrė menininkas Audrius Vaišnys, ir 3 tūkst. litų premiją įteikėme buvusiam kauniečiui Benui Rupeikai už jo originalias šeštadienines radijo laidas „Kaip žmonės“ gyvena“, - sakė V. Mačiulis.

„Gintarinės plunksnos“ laureatais tapo „Kauno dienos“ žurnalistė Diana Krapavickaitė – Muižienė, taip pat Kauno apskrities žurnalistų sąjungos nariai – Elena Bakanauskienė, Perpetua Dimšienė,  Vilma Kasperavičienė, Vilius Kavaliauskas ir Paulius Antanas Kaunas.

Padėkos įteiktos šiems „Kauno dienos" žurnalistams – Virginijai Skučaitei, Veretai Rupeikaitei, Artūrui Morozovui.

Arkivyskupui, „Lietuvos katalikų bažnyčios kronikos“ steigėjui ir redaktoriui  Sigitui Tamkevičiui įteiktas prizas „Dėkingumo plunksna“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Amalas

Amalas portretas
Dar vienas ,,spaudos laisvės'' ir valdžažmogių laisvės samplaikos pavyzdys.Vsio zakonno, nors į vakarus nuo Lietuvos žiniasklaidos ir valdžios baliukai -nenormalus dalykas. pas mus-,, vsio zakonno'' , nieks nesistebi ,reiškia -toliau taip gyvensim.

Rasa

Rasa portretas
Nuoširdžiai noriu pasveikinti gerbiamą Dianą Krapavickaitę-Muižienę, dirbančią iš pašaukimo, iš širdies. Linkiu kuo geriausios sėkmės darbe ir asmeniniame gyvenime!

Aha

Aha portretas
Aš irgi sveikinu Dianą :) Puiki, jautri, subtili žurnalistė.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių