Spalio viduryje kauniečiai išsirengė tarsi vasarą (nuotraukos)

Šiemet spalis džiugina nuostabiais orais. Kaune jau kelios dienos visiškai neprimena rudens vidurio.

Oro temperatūra pakyla iki 18 laipsnių šilumos. Didesnė dalis miestiečių vis dėlto vaikšto apsirengę rudeniškai, tačiau yra nemažai  tokių, kurie elgiasi taip, tarsi vasara dar būtų neiškeliavusi.

"Šiandien vaikščiojau po Panemunės paplūdimį ir mačiau besideginančią moterį. Jau spalio vidurys, o dar įmanoma kaitintis. Niekada taip nebuvo", - susisiekęs su portalu kauno.diena.lt sakė K.Baršausko gatvės gyventojas Romas.

Apsilankiau už Trijų mergelių tilto esančiame Panemunės paplūdimyje. Jame vienas vyras maudėsi, o  vyresnio amžiaus moteris ir deginosi, ir maudėsi.

Tai, kad tokiu metų laiku žmonės Nemune maudosi – nieko keisto. Kai kurie į Nemuną brenda ir žiemą. Tačiau spalio 12-ąją Panemunės paplūdimyje besideginančių žmonių niekada neteko matyti, nors jame lankausi beveik 20 metų.

Vėliausiai besideginančius žmones šiame paplūdimyje mačiau spalio 10-ąją. Tai buvo 2014 metais. Tikėtina, kad šiemet rekordas bus dar labiau pagerintas – sinoptikai prognozuoja dar kelias neįtikėtinai šiltas dienas.

Kalniečių parko tvenkinyje penktadienį jaunas vyras žvejojo vilkėdamas marškinėlius trumpomis rankovėmis. Kai kurie jaunesni žmonės Kauno gatvėmis ir po parkus taip pat vaikščiojo apsirengę vasariškai, striukes palikę namuose.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienakauniečiaispalisruduooraipanemunės paplūdimysnemunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aleksotas

Aleksotas portretas
Gražiausia iš įmanomų bobų vasarų.

Broliai Karamazovai

Broliai Karamazovai portretas
Mes ir žiemą deginamės, bet nesigiriame.

Anonimas

Anonimas portretas
kad ir kaip butu gaila, saule greitai pasisleps, medziai liks be lapu...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių