Spalį iš globos namų dingusi paauglė negrįžta iki šiol (foto)

Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai ieško dingusios be žinios nepilnametės Sandros Dubinskaitės.

Policijos duomenimis, 17-metė spalio 1 dieną apie 13 val., lydima socialinės darbuotojos pas psichiatrą, pasišalino ir į vaikų globos namus negrįžo. Paauglė iš namų bėga ne pirmą kartą. 

Mergaitė gyveno Kauno vaikų globos namuose „Atžalynas“.

„Ji gyva ir sveika. Mes žinome. Tačiau nepasisako, kur yra ir negrįžta į namus“, – ramino šios įtaigos direktorė Dalia Pajedienė.

Direktorė neslėpė, kad pavasarį 18-ąjį gimtadienį švęsianti S.Dubinskaitė atvirai prisipažįsta nenorinti grįžti, nes esą nori laisvo gyvenimo.

Dvejus metus dėl nuolatinio bėgimo S. Dubinskaitė gyveno socializacijos centre „Saulutė“. Šiemet liepą mergaitė vėl grįžo į vaikų globos namus „Atžalynas“, tačiau jau po kelių dienų ėmė kartotis jos pamėgti bėgimai.

„Darbuotoja lydi į mokyklą, o ji sugeba pabėgti, lydi į polikliniką – pabėga. Ir taip nuolat“, – įprastą scenarijų pasakojo direktorė.

Paskutinį kartą vaikų globos namų pedagogai su S.Dubinskaite kalbėjosi pirmadienį. Telefonu ji esą atsiliepė linksmos nuotaikos, tačiau kategoriškai atsisakė nurodyti, kur yra.

„Mes baiminamės, kad neatsitiktų kokia nors nelaimė. Kol kas mes už ją atsakingi“, – dėstė D.Pajedienė.

Tuose pačiuose vaikų globos namuose užaugo ir du S. Dubinskaitės broliai. Pasak direktorės, vyriausiasis nekėlė visai jokių rūpesčių, antrasis nenoriai lankė mokyklą, tačiau nei vienas brolis nebėgo iš globos namų.

“Tai labai graži, daili mergina. Tikrai rami, akių nedrasko, su viskuo sutinka, sugrąžinta gailisi ir žada taip nebedaryti, tačiau tai trunka trumpai. Apsisukusi ir vėl dingsta“, – teigė įstaigos vadovė.

Dingusios nepilnametės požymiai: 175 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, tamsių ilgų plaukų, rudų akių. Vilkėjo rudos spalvos megztinį, juodos spalvos striukę, kelnes ir batus.

Asmenis, žinančius S. Dubinskaitės buvimo vietą, ją mačiusius ar turinčius kitokios vertingos informacijos, policija prašo kreiptis į pareigūnus telefonais: (8 37) 30 38 89, 30 38 50 arba 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas  portretas
ka saugo apsauginis vaiku globos namuose? Darbuotojus ar vaikus? Atsakykite.

kiesa

kiesa portretas
dirba anglijos viesnami

Jo

 Jo portretas
O ten kartais šalimais pakaunės pirtyje nevyko komunistų suvažiavimas su Europarlamentais kartu ,visko gali būt. Policijai ,nereikia atmesti ir šį variantą.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių