Šokio teatrui „Aura“ – 30 metų

Nuėjusi nelengvą kelią nuo svajonės įgyvendinimo iki brandaus ir pripažinto kolektyvo įvertinimo, neseniai Kauno šokio teatras „Aura“ atšventė 30 metų jubiliejų.

Ir turbūt nėra šiuolaikiniu menu besidominčio kauniečio, kuris nežinotų modernaus šokio salelės Kaune, kuris per 30 metų ne tik neišsisėmė, bet kaskart atranda naujų minčių, įkvėpimo kūrybai pristatydamas ne tik savo sukurtus šokio spektaklius, bet ir šio žanro meną iš viso pasaulio – jau 22 metus kiekvieną rudenį „Aura“ rengia tarptautinį šokio festivalį.

Kauno šokio teatro „Aura“ vadovė Birutė Letukaitė puikiai prisimena pirmąsias nemigo naktis dėl šokio teatro išlikimo, kai šokėjai neturėjo kur repetuoti, rizikuodami savo sveikata šoko ant betoninio grindinio, kai ji, „Auros“ įkūrėja, mėgino įtikinti valdžios žmones, kad toks teatras Kaune reikalingas ir prasmingas.

Daugelis jų yra įtikinti ir atėję su gėlėmis sveikina „Auros“ vadovę ne tik su brandžiu teatro jubiliejumi, bet ir negaili jai gerų žodžių už atkaklumą ir tikėjimą savo darbu, kūrybos prasme. „Nors negyvename be problemų ir šiandien“, - B.Letukaitė net šventės dieną neleidžia užliūliuojama gražių žodžių, gyvena teatro šiandiena ir rūpinasi jos ateitimi. Viena jų – „Aura“ neturi nuolatinės scenos, savojo teatro, ne repeticijų erdvės, į kurią žiūrovas galėtų ateiti nuolat.

Kaip ten bebūtų, šokio teatru „Aura“ džiaugiasi ne tik sveikintojai ir gerbėjai, o ir pats šokio teatro kolektyvas dėkoja visiems, kurie padėjo ir padeda jiems išlikti, kurti ir neprarasti tikėjimo, kad yra reikalingi: „Ačiū, kad esate su mumis, mūsų kelionė nesibaigia!”.


Šiame straipsnyje: Aurajubiliejusšokių teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių