Šokas: pieno pakelyje kaunietis rado pelę!

Rytinis ritualas kauniečiui Kazimierui baigėsi itin nemaloniai. Nusprendęs išgerti stiklinę pieno, vyras nustėro. Pieno pakelyje, kurį jis buvo pirkęs parduotuvėje, plaukiojo pelė.

Žiūrėjo negyvos akytės

Kazimieras (pavardė redakcijai žinoma – red. past.) tikina pieną pirkęs prekybos centre „IKI“, esančiame Kaune, P. Lukšio gatvėje. Čia vyras įsigijo pieno maišelį, pažymėtą „Cento“ prekės ženklu. Juo paženklintos prekės paprastai kainuoja pigiau.

Akimirkos, kai išvydo pelę ten, kur niekada nesitikėjo pamatyti, vyras nepamirš visą gyvenimą.

„Tradiciškai nukirpau tik mažą maišelio kamputį, kad galėčiau įsipilti pieno. Išgėriau vieną stiklinę“, – pasakojo Kazimieras.

Jis norėjo įsipilti dar, bet pastebėjo, kad iš pakelio niekas nebėga.

„Pagalvojau, gal senas pienas, nusistovėjo grietinė. Pamaigiau maišelį, vis tiek niekas nebėgo“, – tęsė šiurpią istoriją kaunietis.

Tada jis plačiau prakirpo maišelį.

„Mane ištiko šokas. Į mane žiūrėjo dvi akytės. Pasidarė taip bloga, kad net pradėjau žiaukčioti“, – prisiminė Kazimieras.

Medikų pagalbos neprireikė

Netikėtas radinys kaunietį išgąsdino ne tik todėl, kad pamatė plaukiojančią negyvą pelę, bet ir dėl galimybės susirgti apkrėstu pienu, kurio jis išgėrė.

Laimė, vyras po nelemto nutikimo jautėsi įprastai, todėl į medikus nesikreipė.

„Ačiū Dievui, nei žmona, nei vaikai to pieno negėrė", – su palengvėjimu atsiduso Kazimieras.

Vyras svarstė, kad jei būtų jo valia, uždraustų pardavinėti pieną pakuotėse, kurios nėra permatomos.

„Sovietmečiu pienas buvo parduodamas tik stikliniuose buteliuose. Šiandien nežinai, ką perki, lyg katę maiše, tik šįkart gavosi, kad nusipirkau pelę“, – šmaikštavo jis.

Vis dėlto Kazimieras nusprendė teisybės neieškoti ir dėl nelemto pirkinio į parduotuvę nesikreipti.

Pelė iškeliavo į laboratoriją

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Petras Tarvydas nustebo išgirdęs apie tokį kauniečio pirkinį.

„Kaune tokio atvejo nėra buvę, bet Klaipėdoje buvo. Tada ekspertai nustatė, kad nugaišusi pelė buvo piktybiškai įdėta į pieno maišelį“, – sakė P. Tarvydas.

Jo teigimu, pieno perdirbimo įmonėse pelė paprastai negali papulti į pieno pakuotę. Naudojami sieteliai, pro kuriuos prakošiamas pienas.

P. Tarvydas svarstė, kad galimi du variantai, kaip pelė papuolė į maišelį: kažkas taip pasielgė iš piktos valios arba pirkėjas pieno pakelį paliko atidarytą ir pelė į jį pati įlindo. Tačiau pastarasis variantas atrodo neįmanomas, mat vyras teigė pelę radęs iš karto, kai prakirpo maišelį.

„Visa atsakomybė už tokį produktą tenka gamintojui, parduotuvė čia niekuo dėta. Juk jie neperšviečia kiekvieno pakelio, kuris patenka į jų parduotuvę“, – tvirtino tarnybos viršininko pavaduotojas.

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai, atvykę į „Kauno dienos“ redakciją, pasiėmė pieno pakelį su pele ir išvežė į laboratoriją ištirti.

„Nustatysime, ar pelė į maišelį papuolė dar būdama gyva, ar kažkas ją tyčia įmetė jau negyvą“, – pažadėjo P. Tarvydas.

Pieno bendrovės prašo pasiaiškinti

Parduotuvių tinklo komunikacijos skyriaus vadovas Valdas Lopeta teigė, kad pienas atkeliavo iš bendrovės „Rokiškio pienas".

„Tai pirmas kartas, kai pirkėjas pas mus įsigyto pieno pakelyje rado pelę“, – tvirtino V. Lopeta.

Jis teigė, kad sužinojusi apie incidentą parduotuvė paprašė bendrovės „Rokiškio pienas“ paaiškinti, kaip tai galėjo atsitikti.

„Gavę išsamų paaiškinimą iš gamintojo, spręsime, kaip elgtis. Tačiau bet kokiu atveju tokia situacija labai nemaloni tiek pirkėjui, tiek mums, todėl imsimės visų įmanomų priemonių, kad situacija daugiau niekuomet nepasikartotų“, – užtikrino „IKI“ atstovas spaudai.

Kaltina ne save, o kitus

Pieną perdirbusios bendrovės „Rokiškio pienas“ direktorius Dalius Trumpa tvirtino, kad joks graužikas jų įmonėje į pieną negalėjo pakliūti.

„Jau 10 metų visoje įmonės teritorijoje išdėliotos dėžės, kuriose laikomas pašaras graužikams su nuodais“, – dėstė D. Trumpa.

Jo teigimu, bendrovės teritorija nuolat stebima, o pelė paskutinį kartą čia pastebėta 2010 metų gegužės 10 dieną.

„Be to, pienas atbėga vamzdžiu, kuriame yra keli filtrai. Tiesiog nėra jokių tarpų, pro kurį pelė galėtų patekti į pieną“, – sakė direktorius.

Direktoriaus nuomone, net jeigu kažkas specialiai pelę įdėjo į maišelį, turėjo gerokai pasistengti.

„Būtų reikėję nukirpti mažą pieno maišelio kraštelį, įdėti pelę ir po to rankomis kažkaip maišelį užklijuoti. Nemanau, kad nors vienas žmogus, dirbantis įmonėje, galėtų taip padaryti, nes žmonės po vieną nedirba, juos stebi vaizdo stebėjimo kameros“, – įsitikinęs D. Trumpa.

Jis bendrovės kaltės neįžvelgia ir linkęs manyti, kad pelė pakelyje galėjo atsirasti tik dėl netvarkos pas klientus arba pirkėjo noro pasipelnyti.

„Technologinio proceso metu pelė į pieną patekti negalėjo“, – po skundo patikrinęs bendrovę „Rokiškio pienas“ konstatavo Utenos maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Alvydas Stukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Didesnės

Didesnės portretas
Didesnės nesamonės negalėjo sugalvoti.Be žmogaus įsikišimo tikrai ji ten negalėjo patekti

Idomu

Idomu portretas
kazin ka randa toje daugybeje filtru pro kuriuos teka pienas?

geras čia

geras čia portretas
"Žiūrėjo negyvos akytės"...
VISI KOMENTARAI 75

Galerijos

Daugiau straipsnių