Sodrus Lizz Wright balsas skambėjo „Žalgirio“ arenoje

Kauno „Žalgirio“ arenoje nuaidėjo skambiausias festivalio „Kaunas Jazz“ akordas. Šiltą balandžio vakarą susirinkusius muzikos mylėtojus žavėjo amerikiečių dainininkė Lizz Wright su grupe.

Džiazas, ritmenbliuzas, gospelai ir savaip interpretuotos roko klasikų Jimi Hendrixo, Erico Claptono ar Led Zeppelin dainos - taip būtų galima apibūdinti jaunos atlikėjos atliekamų dainų stilių, nors daugelis pripažįsta, kad jos muzika netelepa į jokio konkretaus stiliaus rėmus. Lizz Wright taip pat pasižymi itin plačiu kūrybiniu repertuaru.

Į Kauno „Žalgirio“ areną pirmieji klausytojai būriais plūdo dar gerokai prieš koncerto pradžią. Specialiai suformuota akustinė erdvė džiazui arenos salėje per keliolika minučių užsipildė šios muzikos gerbėjais.

Po gausių plojimų scenoje pasirodė grupė, kuri pradėjo groti, nelaukdama vokalistės. Klavišiniai,dvi gitaros ir mušamieji sukūrė ramybės atmosferą. Pasipuošusi kuklia balta suknele, scenon išėjo Lizz Wright.

„Sveiki! Atvykau iš toli ir nors esu čia pirmą kartą, esu sužavėta.Gal girdėjote daug gerų dalykų, o gal ir ne tokių gerų apie mane. Dabar tiesiog noriu, kad būtume kartu ir pasidžiaugtume šia akimirka.“, – į sausakimšą areną kreipėsi Lizz Wright, nuo pečių nusimetusi žalsvą šalį.

Pasirodymą prasidėjusi lyrinėmis dainomis, Lizz Wright dainų ritmas šiek tiek greitėjo. Džiazą keitė bliuzo ir soul muzikos elementai - vieną iš dainų atlikėja skyrė savo seserims.

Lizz Wright dar kartą patvirtino, kad yra nenuspėjama savo stilių eklektiškumu - po lyrinės koncerto pradžios areną suvirpino tikra amerikietiška country daina „Easy rider“. Sprendžiant iš plojimų, žiūrovams tokios variacijos tikrai patiko.

Dešimt metų nuo muzikos olimpo nenulipanti Lizz Wright augo nedideliame Džordžijos valstijos miestelyje vidurio Amerikoje. Griežtai auklėta religingoje šeimoje mergaitė vaikystėje negalėjo klausytis populiariosios muzikos. Būtent taip ji atrado džiazą, kuris priminė namuose nedraudžiamą gospelą.

Savo balsą būsima žvaigždė pradėjo tobulinti dar bažnyčioje - čia dainavusi L.Wright pirmąsyk išgirdo džiazą. Nuo tos dienos jis tapo jos kelrode žvaigžde.


Šiame straipsnyje: Kaunas Jazz

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
juco jazz-lygis be lygio...

Baisesnio koncerto

Baisesnio koncerto portretas
Baisesnio koncerto kaip Lizz Wright neteko girdėti. L. Wright visai nemoka dainuoti, net neturi gabumu, o jos muzikantai blogiau negu blogiausi saviveiklininkai, jie gali groti kartu su Wright tik gatvėje, parduodant Hot Dogus, bet prie tokios muzikos valgyti nepatartina, nes sustos skrandis. Baisu, gėda.

Patiko

Patiko portretas
Man labai patiko. super muzika
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių