Socialiniam būstui Kaune šiemet numatoma skirti 1,8 mln. litų

Vyriausybė ketina savivaldybėms paskirstyti 13,3 mln. litų, už kuriuos bus plėtojamos socialinio būsto paslaugos.

Pagal planą 1 mln. 819 tūkst. litų turėtų tekti Kauno miesto savivaldybei, 3 mln. 22 tūkst. litų –Vilniaus miesto savivaldybei, o 1 mln. 181 tūkst. litų – Klaipėdos miesto savivaldybei.

Kitoms savivaldybėms bus skirtos mažesnės sumos arba visai neskirta lėšų socialinio būsto paslaugoms plėtoti.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos teigimu, lėšos socialinio būsto fondui plėtoti paskirstytos atsižvelgiant į laukiančių šeimų ir asmenų, įrašytų į sąrašus socialiniam būstui išsinuomoti ar jo sąlygoms pagerinti, skaičių savivaldybėse. Taip pat įvertintos savivaldybių paraiškos, kuriose numatyta lėšas panaudoti esamoms negyvenamosioms patalpoms pritaikyti socialinio būsto paskirčiai.

Lėšų numatoma neskirti toms savivaldybėms, kurioms pagal nustatytus kriterijus tenkanti suma yra gerokai per maža, kad būtų galima ją racionaliai panaudoti socialinio būsto fondo plėtrai ir savivaldybėms, finansuojamoms iš ES fondų lėšų pagal priemonę „Socialinio būsto plėtra ir kokybės gerinimas“, nurodo ministerija.


Šiame straipsnyje: socialinis būstasbūstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Idomu kiek is ju atsidurs Kiaulaikytes, ups kaulaikytes stalciui...

aš portretas
Pradžiai gal reikėtų susitvarkyti su turimais būstais?Dalis stovi tušti,dalyje gyvena tie,kuriems pagal pajamas toks butas tikrai nepriklauso...

sigitas

sigitas portretas
Socialinis būstas tai kaip oras ir vanduo bingvenui(BGV) Bet kas jo sulauks jeigu už pinigus pagerina gyvenimo sąlygas...O jiems lieka tik apšnerkšti būtukai it to ne visiems nabažniems...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių