Socialdemokratė iš Užliedžių užsitraukė baisią gėdą

Nerimsta aistros dėl kultūros darbuotojos iš Užliedžių kalbos, pasakytos Valstybės atkūrimo dienai skirtame renginyje.

Kada pasikeitė santvarka?

Vasario 16-ąją susirinkusieji į vaikams ir jaunimui skirtą renginį Užliedžiuose buvo priblokšti laisvalaikio organizatorės Rimos Skridailienės kalbos. Renginyje, kuriame dalyvavo vaikų šokių grupės iš Kauno ir pakaunės, Užliedžių laisvalaikio salės renginių organizatorė pademonstravo visišką nesigaudymą istoriniame laike.

Pasveikinusi susirinkusiuosius į renginį, R.Skridailienė rėžė: "Mes galime šiandien organizuoti šokių kovas Vasario 16-ąją, kas prieš kokius 10–20 metų būtų buvę visai neįmanoma. Tai buvo kiti laikai, kitoks gyvenimas, kitokia santvarka."

R.Skridailienės kalbos vaizdo įrašu buvo pasidalyta feisbuke. "Kai kam Lietuvos Nepriklausomybė tik 10 metų trunka... Atvykome palaikyti šokančio draugo su savo vaikais ir aiktelėjome nuo įžanginės šventinės kalbos. (...) Rima Skridailienė yra LSDP narė, vietinės partijos grupelės pirmininkė. Ji dirba Užliedžių laisvalaikio salėje (...). Ar žmogus, nežinantis, kelintais metais buvo atkurta Lietuvos valstybės nepriklausomybė, nesurezgantis sakinio valstybinės šventės proga, gali dirbti kultūros sistemoje?" – klausė viena feisbuko komentatorių.

Gina savo tiesą

Pati R.Skridailienė savo pademonstruoto istorijos neišmanymo nesureikšmino ir gynė savo teiginį dėl supainiotų santvarkų.

"Mes visi gyvenome prieš 25 metus. Kur mes gyvenome? Truputį kitoje santvarkoje. Aš labai puikiai žinau, kada atkurta nepriklausomybė. Kam sakyti visą datą, jei pasakai, kad tai buvo daugiau kaip prieš 20 metų?" – sakė renginių organizatorė ir tikino, kad dėl pasakytos kalbos jai visai negėda.

Asmeniškai jai galime priminti, kad santvarka Lietuvoje pasikeitė ne prieš 10, 20 ar 25 metus, o prieš 27-erius, kai buvo atkurta nepriklausomybė ir Lietuva paskelbta demokratine respublika.

Nėra patenkinti darbu

R.Skridailienė yra antros kvalifikacinės klasės kultūros darbuotoja, kuriai atlyginimas mokamas iš Kauno rajono savivaldybės biudžeto. Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Irena Marcinkevičienė sakė taip pat peržiūrėjusi R.Skridailienės kalbos įrašą Vasario 16-osios šventėje.

Ar žmogus, nežinantis, kelintais metais buvo atkurta Lietuvos valstybės nepriklausomybė, nesurezgantis sakinio valstybinės šventės proga, gali dirbti kultūros sistemoje?

"Matyti, kad R.Skridailienė sakyti kalbą nebuvo pasiruošusi. Šį atvejį svarstėme skyriuje. Nesame patenkinti šios renginių organizatorės darbu, nusiskundimų dėl to iš Užliedžių esame gavę ir anksčiau. Pusė bendruomenės sako, kad ji dirba blogai. Tačiau nė su viena iš jai skirtų pastabų R.Skridailienė nesutinka, jų nepripažįsta. Pavyzdžiui, esu parašiusi raštą dėl darbo drausmės nesilaikymo, nes darbo metu jos neradome. Tačiau ji atrašė, kad buvo darbe – esą tai mes nesugebėjome jos rasti", – sakė skyriaus vedėja.

Vasarą savivaldybėje svarstytas R.Skridailienės nepagarbus elgesys su mėgėjų teatro trupės nare. I.Marcinkevičienė informavo, kad po paskutinio R.Skridailienės svarstymo savivaldybėje jai pasiūlyta išeiti iš darbo šalių susitarimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
O kiek dar tokiu prisisliejusiu dėl karjeros yra ir kituose partijose?Dėl to yra gyvename,kaip gyvename

Nesuprantantis

Nesuprantantis portretas
Gali, niekas nieko nesako, bet jau ne taip iš karto į visus komentarus vos ne sekundės tikslumu atrašinėti ir vis tą patį kartoti kaip prisuktas. Tik naujas komentaras ir jau žiūrėk, iš karto anonimo komentaras. Iš prieš paskutinio komentaro matosi, kad daugiausiai po anonimo slapyvardžiu rašo tas pats žmogus. Niekaip nesupranta, kad iš jo reiškiamos nuomonės čia nėra ir nebus naudos, ne ta vieta. Tik dar labiau aštrina visą situaciją, kiršina gyventojus. Tuščias laiko švaistymas. Kiekvienas žmogus turi savo nuomonę, o nuomonė yra toks reikalas kaip ir skonis, vieniem patinka, kitiem ne. Tai kam čia dabar visiem grūsti savo nuomonę? Suaugę žmonės elgiasi kaip vaikai vaikų darželį, ar mokykloj, aiškindamiesi kurio vienoks ar kitoks daiktas yra geresnis už kito. Na, žinokit graudu skaityti kai kuriuos komentarus. Kam dar pilti purvo? Pasakei kartą savo nuomonę ir viskas, kam į visiškai kiekvieną komentarą komentuoti? Ne susirašinėjimas čia. Pareiškei nuomonę ir gana.

Anonimas

Anonimas portretas
Matomai kazkas net nesupranta,kad po anonimu gali visi rasantis sleptis.
VISI KOMENTARAI 88

Galerijos

Daugiau straipsnių