Sniegas Kaune sukėlė vairuotojų pyktį: ar bent viena gatvė nuvalyta?

Naktį iš antradienio į trečiadienį Kaune pradėjo snigti, o supustytos snaigės dar ir ryte kėlė vairuotojams problemų. Dėl spustelėjusio šaltuko gali vėluoti viešasis transportas.

Sudėtingas vairavimas

Vėl pradėjus snyguriuoti pasipylė kauniečių priekaištai kelininkams. Vairuotojai tikino, kad anksti ryte buvo vos pravažiuojamos ne tik mažesnės gatvelės, bet taip pat ir pagrindinės Kauno arterijos. Socialiniuose tinkluose žmonės pradėjo dalintis informacija, kuriose gatvėse dėl sniego ypač sudėtinga važiuoti.

„Apie 9.30 val. leidausi nuo Parodos kalno, tai nors ir matosi, kad gatvė valyta, tačiau vis tiek slidu, visi labai ramiai juda“, – ryto įspūdžiais pasidalijo kaunietė Kornelija.

"Yra bent viena nuvalyta gatvė Kaune? Karaliaus Mindaugo prospektas tragedija... Savanorių kalnas gal vieną kartą ir buvo prabrauktas... Kelininkus ir vėl žiema užklupo netikėtai...", – rašė Lukas.

Snieguoti keliai tapo dideliu iššūkiu vairuotojams. Nuo pat snygio pradžios policija fiksuoja eilę eismo įvykių. Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Justina Kazragytė portalui kauno.diena.lt sakė, kad nuo vidurnakčio iki maždaug 10.15 val. Kauno mieste užfiksuota keturiolika avarijų.

„Pirminiais duomenimis, visi vairuotojai buvo blaivūs, sužeistų nėra“, – komentavo ji.

Yra bent viena nuvalyta gatvė Kaune? Karaliaus Mindaugo prospektas tragedija... Savanorių kalnas gal vieną kartą ir buvo prabrauktas... Kelininkus ir vėl žiema užklupo netikėtai.

Tačiau į šią statistiką nėra įtraukti techniniai įvykiai, kai avarijos dalyviai pildė eismo įvykių deklaracijas, tad avarijų skaičius Kauno mieste gali būti ženkliai didesnis.

Pradėjo barstyti laiku

Už Kauno gatvių valymą ir barstymą atsakinga savivaldybei priklausanti bendrovė „Kauno švara“. Jos atstovai tikino, kad kelių valymo darbai prasidėjo laiku. Kelininkai darbuojasi dar ir dabar.

„Gatves pradėjome valyti 2 val. nakties ir dirbame iki šiol. Įkalnės apie 5.30 val. papildomai antrą kartą valytos ir barstytos. Dabar Kauno gatvėse darbuojasi dešimt valymo ir barstymo mašinų“, – portalui kauno.diena.lt komentavo „Kauno švaros“ Miesto valymo ir atliekų tvarkymo direktorius Darius Stasikonis.

Jis tikino, kad darbai vyksta pagrindinėse miesto gatvėse, kur važiuoja viešasis transportas. Anot jo, greičiausiai teks Kauno gatves valyti visą dieną, nes pagal prognozes numatoma, kad šiandien visą dieną snyguriuos.

Vėluoja autobusai

Viešasis transportas dėl nevalytų ar slidžių kelių kol kas nevėluoja ir įkalnes įveikia, tačiau iškilo kitų techninių problemų, dėl kurių miestiečiai gali ilgiau laukti autobusų ar troleibusų.

„Dėl sniego kol kas problemų nėra, bet jei snigs visą dieną, gali kilti nesklandumų visose įkalnėse ar ant viadukų. Tačiau pašalus turime nutrauktų autobusų reisų daugiau nei įprastai“, – sakė „Kauno autobusų“ atstovė spaudai Ramunė Tarandė.

Ji tikino, kad dėl mažos temperatūros kilo problemų su oro sistemomis, tad užšąla durys, stabdžiai. Tuomet tenka stabdyti reisą ir siųsti kitą autobusą.

„Norime paprašyti keleivių, kad jie būtų kantrūs ir suprastų mūsų problemas, nes technika nėra nauja. Tikrai atvažiuos kitas autobusas ir pakeis užšalusį ir sustojusį, tačiau dėl to gali vėluoti įvairių maršrutų viešasis transportas“, – komentavo R.Tarandė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mero palaikymo komandai

Mero palaikymo komandai portretas
Būkit malonūs, išmokit mandagumo, kauniečiai "neloja", "nezyzia", o tiesiog komentaruose parašo, kokia padėtis Kauno keliuose. Ir vairuotojai " neatsilupėliai". Bet žiūriu, kaip tik palaiko merą- tai ir pasipila įžeidinėjimai miestiečiams.

Ram

Ram portretas
Viskas gerai su tuo valymu.Vakar nakti jau vazinejo sniego valymo masinos, kaip ir visa diena...Ar nors vienas uzstrigo vairuotojas sniege???Maziau reikia zyst

Lukaa

Lukaa portretas
Nevalo ir Kauno rajonas. Laimei tirpsta sniegas, bet prognozės žiaurios šaltis ir sniegas kasdien, ką darysim?Vairuoju mažytę mašinytę, mėto po tarpvėžes, ant posukių baisiai, ir taip važinėju 20-40 km/val, net ten kur 70 .
VISI KOMENTARAI 69

Galerijos

Daugiau straipsnių