„Snaigės žygis“ Kaune neužkliuvo

Savaitgalį Vilniaus meras Remigijus Šimašius atsiprašė ilgametes tradicijas turinčio „Snaigės žygio“ organizatorių ir anuliavo jiems skirtą 2 eurų baudą. Kauno „Snaigės žygį“ rengiantis Vygmantas Tauras taip pat neturėjo leidimo renginiui, tačiau Kauno miesto savivaldybei tai neužkliuvo. 

Šeštadienį Lampėdžiuose vykęs antrasis šiais metais „Snaigės žygis“ sukvietė 350 aktyvų poilsį gamtoje propaguojančių slidininkų. Nuo 1969 m. Kaune organizuojamas renginys kasmet sutraukia vis daugiau dalyvių.

Ilgametis žygio organizatorius V.Tauras teigė iki įvykio Vilniuje niekuomet nebuvo susimąstęs, kad šiam renginiui gali reikėti savivaldybės leidimo.

„Tiek metų ir mes, ir vilniečiai, organizuojame šį renginį, ir niekada nebuvo iškilusi tokia problema. Vis dėlto po šios baudos skyrimo, anuliavimo ir atsiprašymo, manau, viskas stojo į savo vietas“, – sakė kaunietis.

Anot jo, ko gero, pagal visus formalumus tokiam masiniam renginiui leidimo reiktų, tačiau reikia atsižvelgti į renginio pobūdį. „Manau, kad tie žmonės, kurie nubaudė, nenusižengė įstatymui, tačiau pasižiūrėjo labai teisiškai ir neįvertino realios situacijos“, – teigė V.Tauras.

Anot Renginių organizavimo Kauno viešosiose vietose komisijos pirmininko Sigito Šliažo, mieste vykstantys didesni sporto renginiai, tokie kaip bėgimo maratonas, visada turi savivaldybės leidimą.

„Mūsų komisija yra labai geranoriška, tikrai padeda susitvarkyti visus dokumentus, be problemų ir greitai išduoda leidimą. Nebent renginys reikalauja viešosios tvarkos pareigūnų ar kitų specialiųjų tarnybų priežiūros, tuomet užtrunka derinimas su jais“, – anot jo, leidimo paprašė ir Panemunės paplūdimyje Užgavėnes šįmet organizuojantys kauniečiai.

Paklaustas, ar tikrai kiekvienas turi pranešti savivaldybei, jei nori su draugais susirinkti ir, tarkime, paslidinėti miške, S.Šliažas pabrėžė, kad, ko gero, specialaus suderinimo nereiktų, nebent renginys trukdytų aplinkiniams ar jo trasa kirstų važiuojamąją dalį. Bet kokiu atveju, specialistas pataria visada kreiptis į komisiją ir pranešti apie renginį.

Sekmadienį Vilniuje „Snaigės žygis“ vyko ne tik be leidimo, bet ir su savivaldybės atsiprašymu bei padėka už ilgametes tradicijas: savivaldybė žygio dalyvius vaišino arbata. Tuo metu Vilniaus meras R.Šimašius socialiniuose tinkluose viešai pripažino, kad skirta bauda buvo klaida.

„Savivaldybės Saugaus miesto departamento praėjusios savaitės klaida, kai dėl biurokratinio formalizmo Algimantas buvo nubaustas simboline dviejų eurų bauda, irgi buvo gera pamoka. Pareigūnai galėjo permąstyti savo veiklos tikslu ir principus. Algimantui bauda anuliuota, o šį savaitgalį pareigūnai žygio dalyvius Karoliniškėse pasišovė pavaišinti arbata. Žodžiu, bloga istorija leido pasidaryti išvadas, kaip pagerinti visą darbą ir prisidėti prie tvarkos mieste, o ne prie biurokratijos“, – rašė R.Šimašius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių