„Smokie“: esame kaip muškietininkai – vienas už visus, visi už vieną

Pirmadienį koncertavę Rygoje, šįvakar Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodys ilgamečiai scenos vilkai – britų roko grupė „Smokie“. Grupės klavišininkas Martinas Bullardas išskirtiniame interviu portalui 1kaunodiena.lt pripažino labai laukiantis susitikimo su gerbėjais Kaune.

– „Smokie“ Lietuvoje koncertuos ne pirmą kartą?

– Jūsų šalyje lankėmės keletą kartų. Pirmą sykį atvykome, kai šalis buvo ką tik atgavusi nepriklausomybę – 1991-aisiais. Tada stebėjomės kaip maži vaikai, kurie pirmąkart išvydo kažką dar neregėto. Nuo to laiko Lietuvoje buvome dar ne kartą ir stebėjome, kaip šalis keičiasi į gerąją pusę.

– Kuri „Smokie“ daina tau labiausiai prie širdies?

– „Wild Wild angels“, nes patinka dainos aranžuotė. Man, kaip klavišininkui, labai malonu ją groti. Be to, šis kūrinys labai dera su orkestru.

– Su grupe apkeliavai beveik visą pasaulį. Ar atmintyje įstrigo koks nors nuotykis?

– Kaskart gastrolėse nutinka kas nors beprotiško. Ko gero, maloniausias prisiminimas – kai pirmą kartą išgirdome, kaip airiai perdarė mūsų dainą „Living Next Door to Alice“. Išgirdę naują versiją klube, negalėjome patikėti savo ausimis. Jie dainą traukė su airišku akcentu, tekstą paįvairinę sodriu anglišku keiksmažodžiu, prasidedančiu F raide. Nepaisant to, ši 1995 metų versija tapo populiaresnė nei mūsų originalus kūrinys. Prisipažinsiu, ji mums labai patinka ir visada pralinksmina.

– Beveik 25 metus groji su grupe. Jei turėtum šansą pradėti savo gyvenimą iš naujo, ką darytum kitaip?

– Net nedvejodamas pasirinkčiau tą patį kelią – prisijungčiau prie „Smokie“. Tai neabejotinai geriausia mano gyvenimo kelionė, kuri tebesitęsia.

Kaip tai įvyko? Prieš tai su grupe grojęs klavišininkas nusprendė savo karjerą susieti su kitai muzikantais ir pasitraukė iš „Smokie“. 1988 metų kovo 4 dieną man paskambino Terry (Terry Uttley – vienas grupės pradininkų, grojantis bosine gitara – red. past.) ir paklausė, ar aš norėčiau pabandyti groti kartu su „Smokie“. Atsakiau: „Be abejo, kodėl taip ilgai manęs neprašei? To laukiau daug metų“ (juokiasi – red. past.).

– Grojate lengvą roką roką, tačiau kokios muzikos klausaisi pats?

– Visokios muzikos – ko klausytis, man kasdien pataria dukra ir sūnus.

– Prieš dvejus metus išleidote naujausią savo albumą „Take a minute“. Gal greitai sulauksime ir daugiau naujų dainų?

– Taip! Kaip tik dabar plušame prie naujojo albumo. Jau esame įrašę penkias naujas dainas, tikimės viską baigti iki ateinančių metų balandžio.

– Ar „Smokie“ turi ypatingų gerbėją? Tokių, kurie sekioja paskui grupę po visą pasaulį, dalyvauja kiekviename koncerte?

– Tokių yra, ir tikrai ne vienas. Didžioji dalis – vokiečiai, tačiau tikriausiai viena didžiausių gerbėjų – moteris iš Australijos, Perto miesto. Neseniai ruošėmės koncertui Londone, milžiniškame Wembley stadione. Ši gerbėja visada ateidavo į mūsų repeticijas, tačiau iš anksto perspėdavo – tada apsauga ją įleisdavo. Kartą ji pasirodė neperspėjusi – neįsivaizduoju, kaip ji pateko į vidų.

– Kam dar jaučiate aistrą be muzikos?

– Gyvenu Škotijos aukštikalnėse, visai šalia Lochneso ežero – ten yra puikių takų ilgiems ir gana nelengviems pasivaikščiojimams. Netrūksta ir trasų kalnų dviračiams – tokia aplinka tiesiog verčia gyventi aktyviai.

Be abejo, Škotija taip pat garsėja savo golfo aikštynais – juk čia ir gimė golfas. Nesu geras žaidėjas, tačiau visada mielai jį žaidžiu. Mėgaujuosi bet kokia proga pabūti gryname ore.

Smokie” kartu – jau keli dešimtmečiai. Kokia šios draugystės paslaptis?

– Bėgant metams tapome tarsi šeima. Kai buvome jauni, būdavo barnių ir nesutarimų, tačiau vėliau atsirado daugiau tarpusavio pagarbos, erdvės kiekvieno grupės nario nuomonei. Dabar esame tarsi muškietininkai – vienas už visus, visi už vieną.


Roko grupė „Smokie“ susikūrė 1974 m. Bredfordo mieste, Didžiojoje Britanijoje, ir iki šiol sėkmingai muzikuoja.

Debiutinis grupės albumas nebuvo labai populiarius, bet antrasis („Changing All the Time“), išleistas 1975 metais, lengvai rado kelią į muzikos gerbėjų širdis. Komercinę albumo sėkmę garantavo fanų iki šiol mėgiamos dainos „If You Think You Know How to Love Me“ ir „Don't Play Your Rock And Roll To Me“, išpopuliarėjusios ne tik muzikantų tėvynėje, bet ir daugelyje Europos šalių.

Megažvaigždėmis „Smokie“ tapo po to, kai JAV 1976 m. pabaigoje įrašė trečiąjį studijinį albumą „Midnight Café“. Įrašą pristatanti daina „Living Next Door to Alice“ tapo bene populiariausiu metų kūriniu visame pasaulyje. Hitais tapo ir kitos šio albumo dainos: „I'll Meet You at Midnight“, „Wild Wild Angels“ ir „Something's Been Making Me Blue“.

Pasaulyje yra parduota daugiau nei 30 mln. grupės albumų. „Smokie“ kasmet surengia apie 60 koncertų.

Kaune rokeriai kartu su simfoniniu orkestru atliks geriausius savo hitus, tarp kurių bus ir „Needles and Pins“, „Lay Back in the Arms of Someone“, „Oh Carol“.


KAS: grupės „Smokie“ koncertas

KUR: Kauno „Žalgirio“ arenoje

KADA: gruodžio 4 d. 20 val.


Šiame straipsnyje: SmokieŽalgirio arenakoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Thrasher

Thrasher portretas
Kiek gi pensininkus i lietuva galima vežiot? Ir taip viskas LT naftalinu pasmirde.

1am

1am  portretas
tau gana ir Zvonkės ?

organisator

organisator portretas
kad nieko pigesnio nein atvest,o runkeliams patink isbandyts reikals jokias rizikas,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių