A. Smetonos alėją jau puošia nauji medžiai

  • Teksto dydis:

Miesto želdinių atnaujinimas Kaune įgauna pagreitį. Neseniai sutvarkytoje A. Smetonos alėjoje baigtos sodinti naujosios „Rancho“ veislės liepos. Artimiausiomis dienomis jos sužaliuos ir Miško gatvėje bei Vytauto prospekte.

Praėjusį šeštadienį pirmuosius iš Olandijos atvežtus medžius pasodinę „Kauno gatvių apšvietimo“ darbuotojai Panemunėje užtruko mažiau nei savaitę. Ketvirtadienį A. Smetonos alėjoje atlikti baigiamieji darbai. Su profesionaliais apželdintojais konsultavęsi kauniečiai kiekvieną liepą preciziškai įtvirtino, kad visi medžiai sėkmingai prigytų ir ilgai žaliuotų puošdami miestą.

Prieš savaitę dviem vilkikais iš Olandijos į Kauną atgabenta pirmoji augti miesto sąlygomis pritaikytų „Rancho“ veislės liepų siunta. Jų amžius yra nuo 10 iki 15 metų, aukštis – apie 5-7 metrus, o suvešėjusių lajų skersmuo sieks maždaug 6 metrus.

Penktadienį kelios dešimtys naujų liepų pasodinta ir Miško gatvėje. Kitą savaitę čia darbai įsibėgės dar labiau, nes pirmadienį Kauną pasieks antra medžių siunta. Iškart po to darbai persikels į Vytauto prospektą.

Pasak želdinių specialistų, šių liepų lajos suformuotos pakankamai aukštai, todėl jų iškart nereikės genėti. Tai padės apsisaugoti nuo ligų ir kenkėjų, o patys medžiai bus atsparūs aplinkos poveikiui ir ilgaamžiai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andersenas

Andersenas portretas
Kada nusikaltėlio krabo, skystapročiai subinlaižiai,pamatysite,kad karalius nuogas?

KOL NEVELU

KOL NEVELU portretas
labai noreciau pamatyti garantinius rastus kad suauge medziai po kokiu 30 meteliu prauzus didesniam vejui neluz sakos ir nenuvirs patys medziai ir dar noreciau garantiniame raste pamatyti kad sitie naujiai atvezti ir pasodinti medziai tinka augti musu krasto salygomis palei kelius kur yra didelis transporto judejimas ir didelis uzterstumas, prastas gruntas.Manau tokiu garantiniu rastu nieks nematys ir vel liksime durneliu vietoje kaip sakoma norejo lietuvos burzujus kaip geriau o vel iseis kaip visada.

KUR?

KUR? portretas
Kur dingo,kas, kuriam tikslui panaudojo nupjautus sveikus medzius ? Kada pjaus salia namu esancius ? Sekmes doruose darbuose !
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių