Smalsius japonus traukia Lietuvos kaimas

  • Teksto dydis:

Netrukus japonų turistai turės daugiau galimybių pasižvalgyti po pakaunės miestelius, kaimo turizmo sodybas, susipažinti su senaisiais amatais, pasimėgauti gamtos ramybe, paragauti lietuviško skilandžio, naminės giros. Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras jiems baigia rengti specialų maršrutą.

Kol kas didžioji dalis japonų Lietuvoje žino vieną objektą – buvusią legendinio ambasadoriaus Chiunes Sugiharos rezidenciją Kaune, Vaižganto gatvėje. Čia jie atvyksta dažniausiai tik pusdieniui.

"Japonams trūksta informacijos apie Lietuvą, todėl bendradarbiavimas savivaldos lygiu yra labai svarbus", – kalbėjo Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda Raudondvario dvare vykusiame Kauno regiono plėtros tarybos posėdyje.

Ambasadorius per trejus metus aplankė visas 60 mūsų šalies savivaldybių ir stengiasi paskleisti kuo daugiau informacijos apie Lietuvą. Ypač dažnai T.Shigeeda svečiuojasi Kaune ir Kauno rajone. "Neseniai dalyvavau Kauno maratone ir užėmiau pirmą vietą... nuo antro galo. Tačiau esu labai patenkintas, nes užmezgiau daug naudingų pažinčių", – šypsojosi ambasadorius.

Jis pastebėjo, kad japonai domisi lietuviškais sūriais, medumi, vištiena, jiems smalsu, kaip atrodo mūsų kaimas, gamta, paveldas.

Lietuvą kasmet aplanko daugiau kaip 20 tūkst. japonų, kurie laikomi dėmesingiausiais pasaulyje turistais. T.Shigeeda norėtų, kad šis skaičius būtų kelis kartus didesnis. "Mano artimiausias tikslas – visose Lietuvos savivaldybėse metams ar dvejiems apgyvendinti 60 jaunų japonų, o 60 lietuvių išvyktų pagyventi į Japoniją. Išmokę kalbą ir pažinę vietos kultūrą jie taptų puikiais komunikatoriais, galėsiančiais stiprinti abiejų šalių ryšius", – Kauno regiono merams kalbėjo Japonijos ambasadorius.

T.Shigeeda pastebėjo, kad lietuviai ir japonai turi daug panašumų. "Mūsų tautoms būdingas specifinis santykis su gamta, meilė savo tėvynei, darbštumas ir gražus elgesys su kitu žmogumi. Lietuviai man dar asocijuojasi su švara, tvarka ir kūrybiškumu", – tvirtino diplomatas.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas informavo ambasadorių, kad Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras baigia rengti specialų maršrutą japonų turistams. Jame siūloma aplankyti Kauno marių regioninį parką, Juozapo Liekio technikos muziejų Bernatoniuose, susipažinti su tradiciniais amatais, pernakvoti kaimo turizmo sodyboje, degustuoti lietuvišką maistą.

Japonus galėtų sudominti ir vis gražėjantis Birštono kurortas, Kaišiadorių rajone įsikūręs Lietuvos liaudies buities muziejus, kiti objektai.

Rugsėjį į Kauno rajoną planuoja atvykti japonų choras, kuris "Rudens sambarių" šventėje ketina lietuviškai sugiedoti Juozo Naujalio "Lietuva, brangi".



NAUJAUSI KOMENTARAI

ko

ko portretas
neziureti jei beveik neliko o like prasigere tai galima ir privatizuoti ir zemes drebeimo nebus ideali vieta........

Bjsurus pirmas komentaras

Bjsurus pirmas komentaras portretas
O jsponai - labai kulturingi, mandagus ir saziningi zmones, tikrai myli gamta kaip ir lietuviai

Pensininkas

Pensininkas portretas
Šlikštu žiūrėti į tuos siauraakius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių