Čiuožykla virtusiame Kaune pasipylė avarijos ir traumos

Savaitgalį atkeliavus tikrai žiemai, jos padarinius pajuto ne tik vairuotojai. Kauno gatvėse pasipylė avarijos, o į medikus dėl traumų kreipėsi net 140 žmonių.

Savaitgalį atkeliavus tikrai žiemai, jos padarinius pajuto ne tik vairuotojai. Kauno gatvėse pasipylė avarijos, o į medikus dėl traumų kreipėsi net 140 žmonių.

Skundų lavina

Portalo kaunodiena.lt redakcija nuo ankstyvo ryto sulaukė daugybės pasipiktinusių vairuotojų skundų dėl itin slidžių ir nevalytų Kauno gatvių.

„Už ką kelininkai gauna atlyginimą, jeigu Kauno gatvės šiandien nuo ryto buvo sunkiai pravažiuojamos? Net miesto centras nenuvalytas, sniegas veliasi tarp padangų, todėl automobilis iškart slysta“, – apmaudą liejo skaitytoja Marijana.

Kitas kaunietis guodėsi, kad tik laimingo atsitiktinumo dėka vos nepakliuvo į avariją. „Važiavau K. Petrausko g., kai iš šalutinės gatvės išsukusį BMW sumėtė ir jis ėmė važiuoti skersas. Ačiū Dievui, tuo metu jam kelyje nepasipainiojo kitas automobilis, nes būtų įvykusi nelaimė“, – pasakojo Augustas.

„Mano automobilio padangos – žieminės, naujos, pirktos prieš mėnesį, bet į darbą važiavau lėtai, dažniausiai įjungusi antrą pavarą, nes nesijaučiau saugi – buvo slidu“, – portalui kaunodiena.lt supykusi sakė Agnė.

Barstė, bet nevalė

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, kad miesto gatvės buvo pradėtos barstyti 3 val. nakties, tačiau nebuvo valomos.

„Įkalnės, tiltai ir viadukai buvo ne tik barstyti, bet ir valyti nuo sniego, bet likusi miesto dalis buvo tik barstyta“, – aiškino vedėjas.

A. Pakalniškis pripažino, kad vietomis Kaune yra slidžių vietų, todėl žadėjo, jog šiandien bus nuvalyti gatvių pakraščiai, kad kelkraščiuose nesusiformuotų ledas.

Avarijų virtinė

Gausiau snigti pradėjo penktadienį, todėl eismo įvykius policininkai pradėjo registruoti dar savaitės pabaigoje. Nuo penktadienio iki pirmadienio Kauno mieste užregistruotos 33 avarijos, keturiose iš jų nukentėjo žmonės.

„Šįryt tarp 7-8 val. įvyko dvi avarijos, kuriose nukentėjo žmonės. Savanorių pr. automobilis dėl slidžios kelio dangos nespėjo laiku sustoti prie pėsčiųjų perėjos ir partrenkė ja ėjusį vyrą. O Taikos pr. automobilio nesuvaldęs vairuotojas rėžėsi į stulpą. Avarijose nukentėję vyrai atsipirko sumušimais“, – pasakojo Kauno Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

Jis pastebėjo, kad dauguma avarijų įvyksta būtent rytinio piko metu, kuomet kauniečiai skuba laiku nuvažiuoti į darbą.

„Vairuotojai turėtų nepamiršti, kad atėjo žiema, kelio danga slidi, todėl reikia važiuoti lėčiau, staigiai nestabdyti“, – patarimus dalijo D. Česnauskas.

Užplūdo traumatologus

Per dvi paras, t.y. šeštadienį ir sekmadienį, į Kauno klinikinę ligoninės Traumatologijos skyrių dėl įvairių traumų kreipėsi net 140 pacientų, 27 iš jų buvo paguldyti į ligoninę, nes jiems prireikė rimtesnės pagalbos.

„Traumos tipiškos žiemos pradžiai. Tai patempimai, sumušimai, raiščių plyšimai ir, be abejo, lūžiai – riešo, alkūnės, peties, šlaunikaulio“, – vardijo Traumatologijos punkto vedėjas Raimundas Kunickas.

Anot gydytojo, tai pirmasis rimtas savaitgalis, kai traumatologams darbo buvo iki soties. „Žiema jau rodo savo charakterį, todėl pacientų tiek daug“, – teigė R. Kunickas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

czv

czv portretas
kiemu niekas nevalo sniegas susimina slidu ,o pinigus zuokas renka

jo

jo portretas
vaziuojant is panemunes kelias ir ciurlionio tiltas tai tikriausiai ne viadukas,nes nei barstytas, nei valytas......

asddhffh

asddhffh portretas
ivairiom lezbijetem viskas veliasi, netik padangos :-) nes isivaizduoja kad dabar tai joms visi skolingi.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių