A. Skučienė: lietuviai – verksnių tauta, kuri nepalaiko kovotojų

Pradėjus skelbti pirmuosius rezultatus, „Drąsos kelio“ būstinėje nutilo juokas. Iš vienos paskui kitą apylinkių ateinant žinioms, kad nepavyko pasipriešinti ministrui Donatui Jankauskui, Audronė Skučienė neslėpė nusivylimo.

„Lietuviai yra verksnių tauta, kuri moka tik verkšlenti dėl blogo gyvenimo“, – sakė kandidatė į Seimą. Pasak jos, kai reikia palaikyti kovotojus, tauta mauna į krūmus.

„Žmonės bėga nuo laisvės“, – taip partijos pirmininkas Jonas Varkala pakomentavo nesėkmę, kai iš Kaune antrajame rate besirungusių septynių šios partijos narių nebuvo išrinktas nė vienas.

Buvusi teisėja Neringa Venckienė rezultatų tragiškais nevadino, bet ją pritrenkė didelis skirtumas, kuriuo jos bendražygiai pralaimėjo. „Nerealus atotrūkis“, – traukė pečiais N. Venckienė.

Kiek geresnės nuotaikos „Drąsos kelio“ būstinėje buvo vos pradėjus skaičiuoti balsavimo rezultatus. Kai kurie kandidatai atvirai neslėpė geros nuotaikos ir vilčių laimėti rinkimus. Tačiau dauguma į būstinę atėjo itin pasipuošę, pasitempę.

„Šampano turim daug pasiruošę, tikrai nepritūksim. Užteks iki ryto“, – juokėsi aplink stalą susėdę partiečiai.

„Jau jaučiuosi laimėjęs, nes į antrąjį turą išėjau kartu su Kaziu Starkevičiumi – pakliuvau į vieną lygmenį su ministru. Vadinas, jau esu šį tą pasiekęs gyvenime“,  – sakė politikos naujokas 33 metų Dainius Dainilevičius.

Portalo 1kaunodiena.lt fotografui nusitaikius jį fotografuoti vieną, D. Danilevičius sulaukė pastabų iš partijos kolegės. „O kodėl tu vienas pozuoji? Blondinę šalia reikia pasistatyti“, – juokavo Natalija Martinavičienė.

D. Danilevičius, džiaugdamasis savo sėkme prieš dvi savaites, teigė bijąs prognozuoti šios dienos rezultatus, nors sakė, kad jaučiasi pranašesnis už oponentą savo energija ir nesugadinta reputacija.

Tuo tarpu Audronė Skučienė, pirmąjame rate vos per plauką nusileidusi socialinės apsaugos ir darbo ministrui Donatui Jankauskui, šiandien iš pat pradžių buvo nusiteikusi ne itin optimistiškai. „Ko gero, pralaimėsiu. Gal ir gerai“, – kalbėjo A. Skučienė.

Anot jos, per ketverius metus keli „teisingi“ žmonės Seime „stebuklo nepadarys“, o žmonės iš jų to tikėsis. Į ministrus moteris sakė tikrai nesutiksianti eiti.

N. Venckienė su partijos kolegomis juokavo, kad nieko apie šį rinkimų turą nežinanti: nei koks buvo rinkėjų altyvumas, nei kokie pirmieji rezultatai. „Esu rami, viskas ir taip aišku. Tikiuosi, kad I. Degutienei šį kartą pralaimėsiu mažesniu skirtumu“, – anksčiau vylėsi N. Venckienė.

Į būstinę kiek vėluodamas atskubėjęs partijos pirmininkas J. Varkala sakė esąs ramus, kad ir kaip baigtųsi rinkimai. „Kad ir kiek mūsų šiandien patektų į Seimą, vis tiek būtų mažai. Gerai, kad būsime parlamentinė partija. Galime pažadėti tik tiek, kad būsime veikianti opozicija“, – sakė J. Varkala.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kikimara balotnaja

kikimara balotnaja portretas
turi zmones sveiko proto, pasirodo.

a

a portretas
"Ką jūs? Mano išsilavinimas netinka, ir žinių mažai turiu. Galiu atstovauti tik smulkiajam verslui“, – kalbėjo A. Skučienė." Ta prasme vadovauti tugaus koskeliui? Gerai, kad nors savikritiska moteriske :)))

tiesa

tiesa portretas
Gavo iškrypeliai tą ko nuspelnė. Ypatingai tas pupuliukas, kuris moterų bijo.
VISI KOMENTARAI 142

Galerijos

Daugiau straipsnių