Skolą grąžins per 120 metų?

Uždavinys: per kiek laiko bus grąžinta 8 698 eurų skola, jei kas mėnesį skolininkas mokės 6,26 euro. Tokią dilemą sprendžia, pensininkas Algimantas Kairys. Preliminariais skaičiavimais, tai užtruktų maždaug 120 metų.

Įspūdingi įsipareigojimai

Su pluoštu dokumentų į "Kauno dienos" redakciją atskubėjęs A.Kairys pats negali patikėti, kad kas mėnesį iš skolininko tegaus tokią menką pinigų sumą. Antstolis paskaičiavo, kad kas mėnesį iš skolininko pavyks atgauti tik po kiek daugiau nei 6 eurus.

Viltis atgauti paskolintus pinigus dar labiau sumenko, kai skolos išieškojimą vykdantis antstolis A.Kairiui pateikė skolininko kreditorių sąrašą ir įspūdingą įsiskolinimų sumą.

A.Kairys neslepia, kad tik sudėliojus visus šiuos skaičius, jam atsivėrė akys, kad 2011 m. paskolinęs 26 tūkst. litų (7 530 eurų) Algiui Petrukaičiui, juos iš karto prarado. A.Kairio žiniomis, A.Petrukaičio kreditorių eilėje – 22 fiziniai ir juridiniai asmenys, o iš jų pasiskolintų pinigų suma – maždaug 700 tūkst. litų.

Vyriškas trikampis

"Kai supratau, kas ir kaip čia vyksta, kreipiausi į teisėsaugą pagalbos. Tačiau patikrinusi ikiteisminio tyrimo medžiagą, prokuratūra nutraukė tyrimą, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo t. y. sukčiavimo požymių", – oficialiuosius motyvus išdėstė A.Kairys.

Pensininkas turi teismų nutartis, kuriose skolininkas ir juos suvedęs asmuo pripažįsta skolą, žada ją grąžinti, tačiau šiai dienai ji kapsi po 6 eurus per mėnesį.

Pinigų paskolinimo istorija pamokanti. Pasak A.Kairio, jam nenaudingas pasiūlymas atskriejo dar dirbant žemėtvarkos srityje. Rengdamasis į pensiją, kaunietis sulaukė savo žemiečio ir bendramokslio Algimanto Kerbelio pasiūlymo paskolinti pinigų jo bičiuliui A.Petrukaičiui. Šiam trūko lėšų verslui plėtoti. Už paskolą buvo pažadėta į pensiją išėjusį A.Kairį įdarbinti vairuotoju.

Pažadai liko pažadais. Vairuotoju A.Kairys taip ir nebuvo pakviestas dirbti, o pas notarą patvirtinta skolos grąžinimo data buvo perkeliama ne kartą. Kai tik A.Kairys kreipdavosi į teismą dėl skolos priteisimo, į posėdį atskubėdavo skolininkas, nuoširdžiai prisipažindavo esantis skolingas ir pažadėdavo grąžinti, kai galės.

Žinomas veikėjas

A.Petrukaičio pavardė pažymėta net prie kelių įmonių. Jis paramos ir labdaros fondo "Viltis" prezidentas, taip pat vadovauja bendrovei "Naginta", direktoriauja ir šiuo metu veiklos nevykdančiai bendrovei "Kaunas Group Trade".

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algimantas

Algimantas portretas
Dekoju uz komentarus,buvo skolinta jam svarbiam reikalui,o pasielge taip kaip pasielgia nesaziningi asmenys,nepakliukit i aferistu pinkles mano nr.862017463

vita

vita portretas
Sis zmogelis yra saziningas,17m.tarnaves oro desante,ir dar muzikantas groja klubose apie ka mes cia kalbame.

Teisininkas

Teisininkas portretas
Reiškia, dirbdamas žemėtvarkoje tų pinigėlių pakankamai prisikaupė. Kažkaas čia nutylima.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių