Skiepys kates ir šunis nuo pasiutligės

Minint Pasaulinę kovos su pasiutlige dieną, Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (KVMVT) rugsėjo 29–30 d. organizuoja akciją, kurios metu nuo pasiutligės bus skiepijami miesto ir jo rajono gyventojų šunys bei katės.

Kaip sakė minėtos tarnybos viršininko pavaduotojas, valstybinis veterinarijos inspektorius Linijus Valiuška, skiepijimo kaina miesto ir rajono privačiose veterinarijos klinikose bei gydyklose, pas kaimo vietovėse dirbančius veterinarijos gydytojus tikrai neviršys 2 eurų. Skiepijama bus įprastomis darbo valandomis. Pernai analogiškos akcijos metu nuo pasiutligės buvo paskiepyta 17 469 šunys ir 4 753 katės, šiemet per aštuonis mėnesius – atitinkamai 10 880 ir 3 088.

"Priminsime, kad pasiutligė – tai virusinis šiltakraujų gyvūnų susirgimas, kuriam būdingas virusinis encefalitas, dėl kurio gyvūnas nugaišta. Įtarus gyvūną sergant pasiutlige, su juo reikia elgtis labai atsargiai, nes galima užsikrėsti šia mirtinai pavojinga liga. Jeigu pasiutlige įtariamas gyvūnas įkanda žmogui arba sergančio gyvūno seilių patenka ant žmogaus nubrozdintos ar žaizdotos odos, tą vietą reikia nedelsiant nuplauti muiluotu vandeniu, dezinfekuoti ir kreiptis į medikus", – priminė L.Valiuška.

Išsamesnės informacijos apie pasiutligę ir organizuojamą skiepijimo nuo šios ligos akciją galima teirautis KVMVT tel. 312 341.


Šiame straipsnyje: pasiutligėskiepytiGyvūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zoofil...ologas

Zoofil...ologas portretas
Tokį šunį... su tokia uodega....skiepyti !!!??? Ką jūs žmonės....pažiūrėkit kaip šeimininkas kaifuoja...

gėda

gėda portretas
Kokia gi čia akcija? Tarybiniais laikais nuo pasiutligės nemokamai skiepydavo!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių