Skaniau, kai įdėta daugiau širdies

Saulėtą pavasario dieną Karmėlavos lopšelio-darželio "Žilvitis" auklėtiniai su šypsena laukė, kada galės džiaugtis "Nojaus sėklų" derliumi. Vaikai sako, kad pačių augintos daržovės skanesnės nei parduotuvėje turbūt todėl, kad jas auginant įdėta daugiau širdies.

Auginti – smagu

"Daržoves auginti – smagu", – teigia Laurynas. Kaip auklėtoja sako, labai atsakingas, rūpestingas ir pastabus berniukas, rytais atėjęs į grupę, iškart puldavo prie pasėtų sėklų patikrinti, ar daigeliai jau išdygo, o vėliau – ar nenuvyto. Po tokios patikros jis iškart paliedavo savo augalėlius.

"Kiti vaikai elgdavosi taip pat. Išties sėklų daiginimas ir daržovių auginimas jiems suteikia labai daug laimės. Mes darželyje tai praktikuojame ne pirmus metus, o ir savo namų kieme ne vienas vaikas kartu su tėvais augina kokias nors daržoves ar tiesiog gėles", – pasakoja auklėtoja Elena.

"Auklėtoja išvežė mano burokėlius į šiltnamį auginti, nes ten šilta, po to lyja lietutis, o daržovės geriau ir greičiau auga", – visą tiesą apie burokėlių auginimą papasakoja Laurynas.

Štai Ignas aiškina, kad laukia savo agurkų derliaus, o kiti vaikai pasakoja, kaip daigino sėklas ir stebėjosi, kad ilgiausiai reikėjo laukti kol sudygs žemuogės. "Labai mėgstu daržoves, nes jas auginti ne tik smagu, bet ir įdomu", – dėsto protingoji Augustė.

Salotos ir svogūnai

Paklausus Urtės, kada laukti jos sodintų salotų derliaus, nedvejodama atsako: "Rytoj." Išties auklėtoja Elena pasakoja, kad salotos sudygo labai greitai, vos per kelias dienas. "Vaikai jau spėjo apskabyti salotų lapus. Planuojame šiomis dienomis pjauti salotas ir išsidalyti po lapelį degustuoti", – planais dalijasi pedagogė.

Augustė pasakoja, kad labiausiai mėgsta salotas su grietine, druska ir krapais, o tokias salotas valgo ir visa mergaitės šeima. "Visi mėgsta, tik mano brolis – ne", – situaciją detalizuoja ji.

Grupės mergaitės labiau mėgsta salotas ir sako, kad pačių užaugintos daug skanesnės nei pirktos parduotuvėje. "Gal todėl, kad daugiau širdies įdėta", – spėja Urtė. O štai grupės berniukai sutartinai pasakoja, kad labai mėgsta svogūnų laiškus ir juos jau seniai nuvalgė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių