Skandalų taršomas E. Masiulis ragina aukoti

Kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu įtariamas buvęs liberalas Eligijus Masiulis Kaune ragina aukoti pinigus. Tiesa, ne jam pačiam, o Gintauto Labanausko paramos fondui. Kauniečiai tokias reklamas linkę vertinti skeptiškai.

Įklimpo skandale

Dabar jau buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis ir buvęs Seimo narys E. Masiulis pakliuvo į teisėsaugos akiratį. Jo namuose per kratą buvo rasta apie 250 tūkst. eurų. Įtariama, kad ši suma negalėjo būti įgyta teisėtai.

Pasak prokurorų, ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad būdamas Seimo nariu bei Liberalų sąjūdžio vadovu E. Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė didelės vertės piniginį kyšį.

E. Masiulis atsisakė Seimo nario mandato, išėjo iš partijos ir ketina ginti savo garbę. Tačiau E. Masiulį, kaip politiką, dar galima pamatyti Kaune. Mieste dar yra reklamų, kuriose jis skatina žmones aukoti labdarai.

Atrodo dviprasmiškai

Kauniečiai visuomenininko G. Labanausko ir E. Masiulio reklamą pastebėjo Taikos prospekte esančiame stende. Reklamoje matyti įvairios akimirkos iš G. Labanausko paramos įteikimo momentų. Plakato apačioje nurodytas numeris, kuriuo miestiečiai gali fondui paaukoti 1,45 euro. Nurodoma, kad surinkti pinigai bus skiriami onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Kauniečiams užkliuvo ne tik pats E. Masiulio atvaizdas, bet ir jo pasakomi žodžiai: „Pasinėrę į kasdienius darbus nepamirškime paremti silpnesniųjų!“. Šioje situacijoje kyla prieštaringos mintys. Iš pasakytos frazės galima suprasti, kad prašoma paaukoti būtent E. Masiuliui, nes jis dabartinėje situacijoje atrodo silpnoji pusė, kuriai reikia pagalbos. Be to, su pinigais susijusi reklama kyšininkavimo skandalo fone atrodo įtartinai.

Pakeis kitomis

Šiuo metu G. Labanausko paramos fondo komanda stengiasi pritraukti kitus žinomus Lietuvos žmones, kad jie paskatintų aukoti. Bendradarbiaujama su įvairiais asmenimis, tad visuomenininkas pabrėžia, kad plakatus, kuriuose yra jis ir E. Masiulis, planuojama pakeisti.

„Reikėtų atskirti ikiteisminį tyrimą ir E. Masiulio veiklą, ką jis daro padėdamas žmonėms, kuriems pagalbos iš tikrųjų reikia. Kalbant apie reklamas, kai tik atsiras galimybių ir žmonių, kurie norės prisidėti, kabinsime kitas“, – sakė G. Labanauskas, kuriam ir priklauso reklamuojamas fondas.

Pats ilgą laiką politikoje buvęs G. Labanauskas sakė, kad jis siekia ne įvaizdžio, o kiek įmanoma daugiau padėti pagalbos prašantiems ir onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms. Jo nuomone, žinomas žmogus padeda pasiekti geresnių rezultatų, nes paskatina kitus aktyviau aukoti pinigus, todėl esą E. Masiulis ir atliko šią funkciją. Tačiau kiek buvęs liberalas yra paaukojęs pinigų fondui, G. Labanauskas pasakyti negalėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Tikrai nusistebėjau, kai pamačiau Labanauską bekabantį kartu su Masiuliu. Pagalvojau, kad užmiršo visus plakatus nusirinkti. O gal solidarumas užpjovė.

Varis

Varis portretas
Ar dar tokie plakatai kebo musu gatvese? Joooa...

vaida

vaida portretas
toks ,toki sutiko
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių