Siuvėjoms – šansas gauti darbą Sitkūnuose

  • Teksto dydis:

Sitkūnuose įrenginėjamas akcinės bendrovės „Vilkijos gija“ siuvimo cechas, kuriame planuojama įdarbinti daugiau kaip 20 Kauno rajono gyventojų.

Buvusios mokyklos-darželio ir bibliotekos patalpose vyksta remontas, komplektuojami gamybiniai įrenginiai: jau atvežtos penkios siuvimo mašinos, paruošta gamybos linija. Statybininkai keičia supuvusias grindis. Vėliau planuojama sutvarkyti kanalizaciją, santechniką.

„Vilkijos gijos“ direktorius plėtrai Valdas Pacevičius pasakojo, kad iš Kauno rajono savivaldybės išnuomotose patalpose bus įrengtas dar vienas bendrovės padalinys. Jame planuojama siūti darbo drabužius, chalatus medikams, aprangą virėjams. Praktiškai tą patį, kas gaminama pagrindiniame įmonės ceche Vilkijoje.

„Plėsti gamybą steigiant nedidelius cechus įvairiose vietose nutarėme prieš keliolika metų, kai susidūrėme su darbo jėgos trūkumu, – aiškino V. Pacevičius.

Verslininkas tvirtino, kad bendrovės partneriai Norvegijoje yra patikimi, reikia tik suspėti vykdyti jų užsakymus.

V. Pacevičius džiaugiasi Babtų seniūno Jono Praškevičiaus pagalba ieškant darbuotojų. Jų tikimasi rasti ne tik Sitkūnuose, bet ir Babtuose, Muniškėse, o daugiausia – Panevėžiuke, kur anksčiau veikė siuvimo cechas. Jį uždarius, daug siuvėjų perėjo dirbti į Šlienavą. Sitkūnai kur kas arčiau, todėl lieka viena problema – kaip atvažiuoti į darbą. Verslininkas tikino, kad bus surastas būdas atsivežti žmones ir padalinys darbuotojų nestokos.

Naujasis siuvimo cechas Sitkūnuose planuoja pradėti darbą jau kitų metų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
sutinku ,kad šiuo metu lietuvoje yra _______darbas jums ,o pinigai mums ,kam varguoliui pinigai ,jei neturi proto ,kaip juos uždirbti ,,,,sėkmės ,gyvenk čia ir dabar ,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių