Šiukšlių kalnai varo į neviltį: ar kauniečiai – kiaulės?

Šūkis „Kaunas tvarkosi“, atrodo, galioja tik miestą tvarkantiems darbuotojams, bet ne gyventojams. Redakcija nuolat gauna skaitytojų laiškų apie ne vietoje išmestas šiukšles.

„Kasdien važiuoju dviračiu nuo Jonavos gatvės per tiltą į Šilainius. Šiukšlių tik daugėja, tenka laviruoti“, – skaitytojas Mindaugas piktinasi žmonėmis, teršiančiais Panerių gatvėje esantį miškelį.

„Manau, pakabinus kameras būtų galima greitai rasti kaltininkus, taip pat siūlyčiau uždaryti šią gatvės dalį automobiliams“, – pridūrė kitas kaunietis.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos specialistė Justina Kazragytė portalui sakė, jog šis atvejis policijai žinomas. „Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariate pradėta administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį, pagal kurį dėl tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimo gali grėsti bauda iki 140 eurų“, – paaiškino policijos atstovė. Anot jos, Santakos policijos komisariato pareigūnai, atsižvelgę į pateiktą informaciją, sustiprino patruliavimą minėtoje vietoje.

„Šiemet už Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklių nesilaikymą Viešosios tvarkos skyriuje jau nubausta 13 asmenų arba pradėtos administracinės teisenos“, – statistikos pateikė Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio vedėjas Rimantas Vilimas. Jo teigimu, visgi dažniausiai apsiribojama įspėjimais. Kol kas šiemet Viešosios tvarkos skyriuje gauti 26 gyventojų skundai dėl įvairaus pobūdžio šiukšlintojų.

Šiemet už Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklių nesilaikymą Viešosios tvarkos skyriuje jau nubausta 13 asmenų arba pradėtos administracinės teisenos.

„Dažniausiai skundžiamasi dėl ne vietoje pastatytų šiukšlių konteinerių, į juos pilamų statybinių atliekų, dėl iš statybviečių išvažiuojančio transporto teršiamos važiuojamosios dalies“, – vardijo R.Vilimas. Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklių reikalavimų laikymąsi taip pat kontroliuoja seniūnijos ir policija.

Miesto viešosiose erdvėse švara rūpinasi savivaldybės kontroliuojama bendrovė „Kauno švara“. Šios bendrovės Miesto valymo skyriaus vadovė Jolanta Beidokaitė tikino, jog miesto švara prižiūrima tinkamai. „Parkuose šiukšlės surenkamos ne tik iš šiukšliadėžių, bet ir nuo žaliųjų plotų,

šalia takų tris kartus per savaitę. Taip pat parkų taikai šluojami 3 kartus per mėnesį. Centrinėje miesto dalyje, ypač vasaros metu, padidėjus srautams, Santakos, Nemuno salos parkuose, Senosiose Kauno kapinėse Vytauto prospekte tvarkoma kasdien“, – pasakojo pašnekovė. Anot „Kauno švaros“ atstovės, šiukšliadėžių skaičius parkuose yra tiksliai paskaičiuotas ir suderintas su Kauno miesto savivaldybe.

Paklausta, ar dažnai sulaukia žmonių pranešimų apie miesto šiukšlintojus, J.Beidokienė atsakė: „Apie juos pranešama, tačiau retokai. Jei bendrovę pasiekia informacija su užfiksuotomis pažeidimų nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, pastaroji persiunčiama Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui, kurie turi įgaliojimus šiukšlintojus ne tik įspėti, bet ir bausti.“

Portalas jau rašė apie kauniečių užfiksuotus šiukšlių kalnus prie Lampėdžio ežero. Tuomet pilietiški gyventojai vienijosi ieškodami netvarką palikusių kaltininkų.


Šiame straipsnyje: šiukšlėsšiukšlintojaiviešųjų erdvių šiukšlinimasne vietoje išmestos šiukšlėsbaudos už šiukšlinimąskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

en

en portretas
Nors ir ne visi be išimties, bet kauniečiai-kiaulės. Vieni laikosi švaros, o kiti šiukšlina kur papuola. Nes jų niekas nebaudžia, neieško, negirdėta, kad kas būtų nubaustas už šiukšlinimą. Matai, pažeidėjus eilinis žmogus turi nufotografuoti, nufilmuoti,susekti, pranešti "Kauno švarai", ta praneš Viešosios tvarkos skyriui. Gal tada nubaus (?), bet ir tai didelis klaustukas

Manau.

Manau. portretas
Pasirodo kiauliu,degradu,tinginiu,siukslintoju tarp musu daug.Priciupus numauti kelnes ir taip per plika uzpakali duoti.Ko neismoke tevai tai turi mokinti kiti.

senjoras

senjoras portretas
ne visi kiaulės, bet daug yra, nes matosi pagal prie daugiabučių išmetamus nereikalingus daiktus ir padangas.., daug vaikštau pėsčias ir matau, kokia baisus daiktų atsikratymo vaizdas- ir baisiausia tai, kad jau vaikai pripratę prie tokios aplinkos ir nemato tų šiukšlynų kaip blogio- parodžius į išmestą čiužinį, jie nesuprato, kame čia problema, reiškia dar viena karta taip elgsis , jei nebūsim pilietiški ir pamatę nedrausminsim šiukšlintojų..
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių