Šilainiuose bus statomas naujas vaikų darželis

Kauno miesto taryba antradienį pritarė ugdymo įstaigos statyboms Šilainiuose.

Planuojama, kad naujame lopšelyje-darželyje Kuršių g. 49B tilps apie 200 ikimokyklinio amžiaus vaikų. Švietimo skyriaus duomenimis, darželyje bus šešios lopšelio grupės, kuriose bus apie 10-15 vaikų ir šešios darželio grupės po dvidešimt vaikų. Įstaigoje dirbs apie 55 darbuotojus.

„Miestų teritorijos turi būti organizuojamos taip, kad jose netrūktų ikimokyklinių įstaigų, kurios būtų kuo arčiau vaiko namų, todėl man labai džiugu, jog šiai idėjai miesto taryba pritarė“, – komentavo Švietimo ir kultūros komiteto pirmininkė Ina Pukelytė.

Anot tarybos narių, plečiant darželių tinklą tėvai galės pasirinkti ugdymo įstaigas arčiau namų, sumažės laukiančiųjų eilės.

„Tai puikios naujienos Šilainių ir aplinkinių rajonų gyventojams, nes darželis bus modernus, atitinkantis visus standartus. Belieka sulaukti statybos darbų pradžios ir jų įgyvendinimo. Tikimės, jog tai ilgai neužtruks“, – sakė I.Pukelytė.

Kauno savivaldybės duomenimis, 2012 metais į darželius nepatekusių vaikų Kaune buvo 1345. Per trejus metus šis skaičius sumažėjo iki 1333. 2015 metų vasarą Kauno miesto savivaldybė pradėjo įgyvendinti ambicingą planą – įvairiuose miesto darželiuose išnaudojant iki tol nenaudotas erdves bei plečiant daugiafunkcinius centrus. 2015 m. įkurtos 34 naujos grupės, 616 vietų, 2016 m.  - 29 naujos grupės, 444 vietos. Iš viso - 1060 vietų, o 2017 m. - 3 grupės, 36 vietos. Šiuo metu mieste yra 597 laisvos vietos į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes.

Praėjusiais metais S. Žukausko gatvėje stovėjusį apleistą pastatą, kurį anksčiau buvo planuota nugriauti, o sklypą parduoti – miestas pavertė moderniu darželiu. 2016 metų spalį duris atvėręs lopšelis – darželis „Aviliukas“ yra moderniausias valstybinis darželis Kaune. Jį šiuo metu lanko 231 vaikas. Pastato ir jo aplinkos rekonstrukcija bei vidaus įrengimas miestui atsiėjo 1,1 mln. eurų.

"Dabar žengiame antrą žingsnį. Miestų seniūnijos, tokios kaip Šilainiai ir Aleksotas, šiuo metu išgyvena tikrą renesansą. Mikrorajonuose daugėja gyventojų, ypač jaunų šeimų, todėl mūsų tikslas, kad šiose gyvenvietėse netrūktų ikimokyklinių įstaigų, nes kiekvienas vaikas nuo pat mažumės turi teisę lankyti tiek darželį, tiek ir mokyklą, kuri būtų kuo arčiau jo namų. Todėl šį antradienį posėdžiavusi miesto taryba pritarė naujo darželio Šilainiuose (Kuršių g. 49B) statybai", - komentavo Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Naujojo darželio statybas tikimasi pradėti kitų metų pirmoje pusėje, o užbaigti 2019 metais.


Šiame straipsnyje: Šilainiaivaikų darželis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nusisvaige

Nusisvaige portretas
Kol pastatys - vaiku Kaune dar labiau sumazes. Reikes dar kelis darzelius uzdaryt.

Nekompetetinga Kauno valdžia !

Nekompetetinga Kauno valdžia ! portretas
Darželio reikia Romainiuose !!! Apie 600 vaikų laukia !!! Kuršių gatvėje vieta tinkama tik Šilainių vaikams !!! Kiek galima apsimetinėti, kad neva Romainiuose nėra vietos, kai ne vienas ir ne du valstybiniai sklypai yra !!! Peršasi nuomonė, kad tuos sklypus ketinama " įsisavinti", o į gyventojų poreikius nusispjaut ... !

silainiskis

silainiskis portretas
kol pastatys ta darzeli tai mano vaikas eis i mokykla. Dabar jam 3 metukai o vietos darzelyje negauname
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių