„Sielų upė“ nušvito vienuoliktą kartą

5 000. Tiek žvakučių nušvito vakar Kaune surengtoje akcijoje „Sielų upė“. Daug liaupsių sulaukiantį unikalų projektą Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentai surengė jau vienuoliktą kartą iš eilės.

Pirmosios liepsnelės įsižiebė 17 valandą. Iš pradžių „Sielų upė“ nušvito prie Kauno šv.Arkangelo Mykolo bažnyčios, po to tekėjo 1 621 m ilgio Laisvės alėja iki Vilniaus gatvės, kur baigėsi prie Kauno šv.apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros.

5 000 žvakučių – pakartotas praėjusių metų rekordas. Ne vieną žvakelę uždegė ir atsitiktiniai praeiviai, kurie prisidėjo prie akcijos, skirtos prisiminti iškeliavusiuosius anapilin žmones.

„Vis daugiau žmonių žino apie mūsų akciją. Malonu, kad šią idėją giria ir jaunimas, ir suaugusieji“, – teigė trečią kartą akciją „Sielų upė“ organizuojanti VU Humanitarinio fakulteto studentų atstovybės laisvalaikio komiteto vadovė Lina Zlatkutė.

Tiesa, šį kartą netoli Muzikinio teatro vienas išsišokėlis atsistojo ant kelio ir nenorėjo leisti uždegti žvakučių.

„Jis buvo blaivus, kažką kalbėjo apie jo laisvę. Bet tokių žmonių pasitaiko itin retai, – šyptelėjo L.Zlatkutė. – Labai nustemba ir keistai reaguoja užsieniečiai, bet sužinoję, kas tai, neslepia komplimentų.“

Po 22 valandos „Sielų upė“ ėmė gesti: studentai rinko žvakeles ir krovė į maišus.

Dėl savo unikalumo projektas „Sielų upė“ šiemet buvo pripažintas geriausiu jaunimo organizacijų renginiu Kaune.


Šiame straipsnyje: kaunasSielų upė

NAUJAUSI KOMENTARAI

labai

labai portretas
gražu ir prasminga. Šaunus mūsų jaunimas, labai inovatyvus ir patriotiškas

Ačiū

Ačiū portretas
jauniems žmonėms už tokią šiltą ir nuoširdžią akciją. Būkite laimingi.

Humanitarinio fakulteto studen

Humanitarinio fakulteto studen portretas
Teisingai pasielgė Viešosios tvarkos sergėtojas prie Muzikinio teatro gaisrininkas kad atsigulė ant kelio ir nenorėjo leisti uždegti žvakučių. Jis buvo beveik blaivus, kažką kalbėjo apie pedofilijos ir pederastijos policijoje laisvę. Bet tokių žmonių pasitaiko itin retai, – šyptelėjo lezbė L.Zlotkutė. 5 000 žvakučių – pakartotas praėjusių metų rekordas. Kitais metais padegsime policijos komisariatus tkad būtų šviesiau tai bus rekordas Vis daugiau žmonių žinos apie mūsų akciją. Malonu, kad šią pavojinga miesto saugumui idėją giria miesto meras Andrius Kupčinskas ir girti centro policijos komisarai
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių