Sezono pradžia – su Didžiosios scenos įkurtuvėmis

Pirmąja Lietuvoje Antano Škėmos romano „Baltoji drobulė“ inscenizacija Kauno valstybinis dramos teatras pradėjo naująjį sezoną.

Penktadienio vakarą į teatrą atvyko gausus būrys meno mylėtojų, tarp kurių buvo matyti ir scenos veteranų, miesto kultūros inteligentų, akademinės bendruomenės atstovų. Jie galėjo įvertinti ne tik Jono Jurašo režisuotą spektaklį, bet ir po rekonstrukcijos atvertos Didžiosios scenos galimybes.

„Prieš rekonstrukciją labai bijojau, kad nebūtų sugadinta mūsų unikali teatro akustika. Tačiau ji tapo dar geresnė“, – išvakarėse tikino teatro vadovas Egidijus Stancikas.

Teigiama, kad naujausia garso, apšvietimo įranga aprūpinta Didžioji scena yra moderniausia dramos teatrų scena Lietuvoje. E.Stanciko teigimu, po rekonstrukcijos žiūrovai geriau matys vaizdą scenoje. Nors po pasikeitimų sumažėjo bendras vietų skaičius – nuo 550 iki 492, susiaurėjo užkulisių erdvė, dabar čia įrengtos vietos ir neįgaliesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

STANCIKAS

STANCIKAS portretas
apsirengęs kaip klounas - languotas švarkas, žalias kaklaraištis, oranžinė skepetaitė....žmonos neturi?

Valio Valio Valio

Valio Valio Valio portretas
Labai puiku

Rasa

Rasa portretas
Paskaykit kad klystu, kad salė tik nuotraukoj atrodo kaip kino salė. Ir kad Baltoji drobulė visiškai kitokia nei antigonė ar apsivalymas. Klystu?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių