Šeštadienį Zapyškyje – muzikos, vėjo ir aitvarų šventė

Balandžio 27 d. Kauno rajone, Zapyškyje, šalia Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios, šurmuliuos tradicinė šventė „Aitvarai žemei ir dangui“. Šventės pradžia – 12 val.

Organizatoriai tikina, kad, kaip ir kasmet, čia vietos pakaks visiems – tiems, kurie patys gamina ir leidžia aitvarus, ir tiems, kurie mėgsta į juos žiūrėti.

Aitvarų sostine vadinamame Zapyškyje ypač laukiami mokiniai – gausiausiai dalyvavusiai Kauno rajono mokyklos bendruomenei Kauno rajono meras Valerijus Makūnas dovanos vienos dienos ekskursiją autobusu pasirinktu maršrutu. Išradingiausio aitvaro savininkas taip pat gaus dovaną – skrydį sportiniu lėktuvu.

Šių metų šventėje su vėjo ir Nemuno bangų garsais mėgins megzti pokalbį multiinstrumentalistų duetas “World 2 Duo“ – Saulius Petreikis ir Ignas Juzokas. Jiems talkins Donatas Petreikis.

Šv. Jono Krikštytojo bažnytėlėje bus galima pasimėgauti ir gitarų garsais – čia koncertuos Agnius Rūšys, Evaldas Dabašinskas ir Edvinas Januška. Čia pat veiks klubo “Lietuvos aitvarų judėjimas“ nario Sauliaus Kvietkos fotografijų paroda „Žvilgsnis iš dangaus“.

Šventės dalyviai galės pasimokyti aitvarų gamybos paslapčių, o išalkusieji – pasistiprinti kareiviška koše. Renginys bus filmuojamas ir fotografuojamas iš paukščio skrydžio.

Šventę rengia Zapyškio kultūros centras ir klubas „Lietuvos aitvarų judėjimas“.

“Aitvaras padeda mintis ir žvilgsnį pakelti į dangų. Be to, aitvarų skraidinimas ir galynėjimasis su vėjų – tobulas būdas atsipalaiduoti”, – tikina klubo “Lietuvos aitvarų judėjimas” koordinatorė Giedrė Aleksandravičiūtė.

Lietuvių mitologijoje aitvaras – dieviška būtybė, atmosferos, vandens, debesų saugotojas, turintis ryšį su žeme ir jos turtais.


Šiame straipsnyje: ZapyškisKauno rajonasaitvarai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgė

Jurgė portretas
Puiki šventė šeimoms

Adis

Adis portretas
Galėtų p. Makūnas bet kuriai mokyklai, laimėjusiai savo mokinukų gausumu, prizą dovanoti, o ne saviškius išskyrinėti.

Aitvarai

Aitvarai portretas
Natūralu, kad Kauno rajono meras rūpinasi savo krašto vaikais. Vilniečiais ar rokiškėnais tegul rūpinasi jų merai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių