Sergantiems seneliams – kvepianti dovana

Kauno slaugos ligoninėje gulintys seneliai sulaukė labai malonios dovanos. Vienos įmonės darbuotojai šiandien savo lėšomis sutvarkė ligoninės aplinką.

Pagražino aplinką

Šiandien Pertrašiūnuose įsikūrusioje Kauno slaugos ligoninėje apsilankė draudimo bendrovės darbuotojai, kurie savanoriškai užsimojo pagražinti aplinką. Jie sutūpę sodino gėles, ravėjo piktžoles ir dėliojo įvairias augalų kompozicijas.

„Mūsų bendruomenė nori padėti kitiems. Anksčiau tvarkydavome vaikų globos namų aplinką, bet dabar nusprendėme, kad jie ir taip labai daug dėmesio iš visų gauna, o seneliai yra pamiršti“, – apie pasirinkimą, kam šiemet talkininkauti, pasakojo gyvybės draudimo bendrovės „Aviva“ Kauno skyriaus vadovė Asta Damijonaitienė.

Moteris sakė, kad sutvarkyta aplinka padės ne tik ligoniams, bet taip pat ir darbuotojams, nes jie turės gražų kampelį, kur galės bent minutėlei atsipūsti.

Šiandien savanoriai gražino gėlynus, praretino jau parudavusius ir nužydėjusius augalus. Kai kurie augalai buvo sodinami į vazonus, kad atėjus šaltajam sezonui galėtų žaliuoti ligoninės viduje.

Savanoriai tikino, kad surengė talką ne dėl kitų akių, bet todėl, kad jiems norisi padėti ten, kur iš tiesų reikalinga pagalba.

Vyks piknikai

Kauno slaugos ligoninės direktorė Rita Kabašinskienė pasakojo, kad aplinką tvarkosi pagal savo galimybes. Ne visada darbuotojai suspėja, kartais ir lėšų pritrūksta, todėl paprastai būna nupjaunama žolė, ir tiek, todėl bet kokia pagalba iš šalies yra naudinga.

Gydymo įstaigos vadovė pasakojo, jog sutvarkyti gėlynai padės sunkiems ligoniams pasijusti visaverčiais ir pagerins jų gyvenimo ligoninėje kokybę.

„Mes turime švenčių, kai į lauką išvežame net sunkius ligonius. Jei aplinka yra graži, tai ir liga lengvesnė“, – džiaugėsi R. Kabašinskienė.

Ties sutvarkytu pagrindiniu gėlynu vyks senolių piknikai. Tokie išėjimai į lauką ligonių yra labai laukiami.

Trūksta savanorių

Šiuo metu slaugos ligoninė gali priimti pusšimtį senolių. Darbuotojai pastebi, kad senolius dažniausiai lanko artimieji, tačiau ligoniams patinka, kai juos aplanko ir kiti. Ypatingai jie mėgaujasi dvasine terapija, kurios metu išsikalba apie tai, kas jiems rūpi. Taip pat labai laukia savanorių su šunimis. Deja, šioje gydymo įstaigoje savanorių ne tiek, kiek jų norėtųsi.

„Man teko pavažinėti po užsienį, ten į tokių ligoninių veiklą įsijungia labai daug savanorių. Kai manęs Anglijoje paklausė, kiek turiu savanorių, sakiau, gal dešimt, kai tuo tarpu jų vienuose slaugos namuose yra apie penki šimtai savanorių“, – minėjo Kauno slaugos ligoninės direktorė R. Kabašinskienė.

Vis dėlto situacija gerėja ir vis dažniau savanoriai atsiliepia į kvietimą, ateina, pabendrauja su ligoniais ar padeda personalui. Taip pat kartais sulaukiama net darželinukų, kurie senelius pasveikina įvairiomis progomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių