Sergančiai aktorei D. Stubraitei – geradarių dovana

Sunkia liga serganti Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorė Daiva Stubraitė paramos vaistams iš valstybės laukė metus, o geradariai reikiamą sumą pirmoms dozėms paaukojo per nepilną parą. 

„Vakar vakare jau buvome surinkę pinigų beveik trims dozėms, manau, šiandien yra dar daugiau. Tai yra nuostabi žinia. Aš tiesiog apstulbęs, kad tiek daug žmonių atsiliepė”, – tokia parama negalėjo patikėti aktorės D. Stubraitės vyras Sergejus Bocullo.

Anot jo, gydytojams jau pranešta, kad reikiama suma intraveniniam imunoglobulinui įsigyti surinkta, todėl gydymas bus pradėtas artimiausiu metu. „Šiandien paaiškės, kada guldys į ligoninę. Laukti tikrai nėra laiko, nes jos sveikata blogėja kasdien”, – sakė S. Bocullo.

Ketvirtadienį D. Stubraitės likimui neabejingi buvo ir Kauno Tauro „Lions" klubo nariai. Per labdaros vakarą Nacionaliniame Kauno dramos teatre, kurio metu rodyta naujausia premjera, John Gay „Vargšų opera“, buvo renkamos aukos ir reta liga sergančiai teatro aktorei. Vakaro dalyviai paaukojo daugiau nei 2 tūkst. eurų. Dar tūkstantį eurų aktorei skirs pats klubas.

„Liga, negalia nesirenka nei pagal amžių, nei pagal socialinę padėtį, todėl manome, kad pagal galimybes būtina padėti artimui. Nuoširdžiai linkim Daivai sveikatos“, – sakė klubo prezidentas Gintautas Norkus.

Po to, kai Kauno dienoje” pasirodė publikacija apie renkamą paramą ir apie paslaptingai dingusius dokumentus dėl įstatymo pakeitimo, kuris įteisintų imunoglobulino kompensavimą, atėjo žinia iš Sveikatos apsaugos ministerijos Ligų, vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kompensavimo komisijos. Ši patvirtino, kad rugsėjo 16 d. iš tiesų buvo gautas Lietuvos neurologų asociacijos raštas dėl intraveninio imunoglobulino kompensavimo.

„Asociacija prašo kompensuoti šį vaistinį preparatą daugiažidininei neuropatijai gydyti. Komisija šį prašymą svarstys spalio 15 d. posėdyje", – teigė vyriausioji specialistė Elita Radkevič.

Viena imunoglobulino dozė D. Stubraitei kainuoja daugiau nei 5 tūkst. eurų, o tokių dozių per metus neuropatijai gydyti reikia maždaug dviejų. Šiuo metu Kauno klinikose gydosi trys šia liga sergantys ligoniai, Vilniaus Santariškių klinikose jų yra panašus skaičius.

Visi šie ligoniai yra gydomi pasaulyje neveiksmingomis pripažintomis priemonėmis. Vienintelis poveikį turintis vaistas yra intraveninis imunoglobulinas, kuris kol kas Lietuvoje yra nekompensuojamas neuropatijai gydyti. Gydytojai negali garantuoti, kad vaistas visiškai pagydys žmogų. Tačiau, nors vienus jis gali veikti nežymiai, kitus gali pakelti iš patalo ir grąžinti į visavertį gyvenimą.


Norintys pagelbėti aktorei D. Stubraitei gali tai padaryti pervesdami pinigų į asmeninę jos sąskaitą.

Sąskaitos Nr. LT627300010144421173 “SWEDBANK”

Gavėjas – Daiva Stubraitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas to manau

Anonimas to manau portretas
Dar norėjau pasakyti,kad tamstos pastebėjimas yra be galo menkas ir žiaurus.

Anonimas to manau

Anonimas to manau portretas
Dar norėjau pasakyti,kad tamstos pastebėjimas yra be galo menkas ir žiaurus.

Anonimas to manau

Anonimas to manau portretas
Dar norėjau pasakyti,kad tamstos pastebėjimas yra be galo menkas ir žiaurus.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių