„Senukai“ pristato atnaujintą „Sodo centrą“: dar daugiau prekių vienoje vietoje

  • Teksto dydis:

Balandžio 13 d. Kaune, Draugystės gatvėje, įvyks didysis atnaujinto „Senukų“ „Sodo centro“ atidarymas. Daugiau nei 3000 kv. m. ploto prekybos erdvėje pirkėjams siūlomas ne tik gausesnis prekių asortimentas: pristatoma ir išaugusi lauko prekybos zona su nauja sodo baldų ekspozicija lauko terasoje bei per 400 augalų rūšių talpinanti oranžerija.

Didžiulė lauko zona su sodo baldų terasa

„Pagrindinis klientų lūkestis – visas reikalingas prekes ir medžiagas rasti vienoje vietoje. Pirkėjų patogumas ir poreikiai yra mūsų pagrindiniai prioritetai, tad atnaujindami „Sodo centrą“ ir pertvarkydami jo erdves siekėme užtikrinti kuo didesnę prekių įvairovę, kad lankytojai galėtų vieno apsilankymo parduotuvėje metu pilnai įsirengti savo sodą ar kiemą“, – pažymėjo „Senukų“ parduotuvės Draugystės g. direktorė Indrė Balčiūnienė.

Į atnaujinimo darbus „Senukai“ investavo beveik 300 tūkst. eurų.

„Sodo centrą“ sudaro 1100 kv. m. ploto oranžerija, kurios augalų rūšių pasiūla išaugo daugiau nei 3 kartus, taip pat didesnė nei 2000 kv. m. lauko prekybos zona, kurioje įrengta ir 420 kv. m. ploto terasa su sodo baldų ekspozicija.

Po atnaujinimo itin išaugo lauko prekybos zonos plotas – atsižvelgus į klientų poreikius bei patogumą, performuota erdvė talpina dar daugiau sodo augalų rūšių. Tiesa, čia prekiaujama ne tik dekoratyviniais lauko augalais, bet ir vaismedžiais, vaiskrūmiais. Didelis dėmesys skiriamas ir sodo priežiūrai – čia pat galima įsigyti žemių, mulčiaus, skaldos gėlynų įrengimui, lauko vazonų, sodo technikos bei kiemo dekoracijų.

Pasak I. Balčiūnienės, lauko zonos pasiūla formuota pagal naujausias visame pasaulyje vyraujančias kiemų apželdinimo tendencijas. Pirkėjai galės įsigyti ne tik jau pamėgtų sodo augalų, bet ir savo kiemus papuošti naujomis, netgi egzotiškomis rūšimis. Pasitarus su „Sodo centro“ specialistais, kurie padės išsirinkti iš gausaus asortimento labiausiai jūsų kiemui tinkančius augalus, galėsite džiaugtis moderniai ir madingai atrodančia augmenija.

„Taip pat džiaugiamės lauko zonoje įrengta sodo baldų terasa: čia galime savo klientams pristatyti ne tik naujausias baldų kolekcijas, bet kartu aptarti ir terasos įrengimo sprendimus. Žmonėms svarbu gyvai matyti eksponuojamus baldus, prie jų priderintus augalus, vazonus bei dekoracijas. Matant pateiktą sprendimo pavyzdį, klientai lengviau gali įsivaizduoti, kaip tai atrodys jų kieme. Juk sodas – tarsi dar viena svetainė, kurioje vakaroti su artimaisiais gali būti taip pat jauku. Tad investuoti į terasos įrengimą – verta“, – pasakoja I. Balčiūnienė.

Tuo tarpu atnaujintos oranžerijos asortimentas po atnaujinimo taip pat išsiplėtė ir šiandien susideda iš daugiau nei 400 augalų rūšių. Pasiūla suformuota atsižvelgiant į naujausias augalų mados tendencijas – čia galima rasti ne tik jau pamėgtų žalialapių, bet ir itin šiuo metu populiarių sukulentų ar įspūdingai atrodančių orinių augalų.

Tobulam sodui – ne tik augalai

Nors daugelis pradedančiųjų sodininkų ir naujakurių galvoja, kad gražiam sodui užtenka keleto rūšių gėlių ir poros medelių, ekspertai primena, kad kiemas iš tiesų yra projektas, į kurį patariama žiūrėti atsakingai, o planuoti – detaliai.

Draugystės g. „Sodo centro“ apželdinimo specialistės Kristinos Klimaitės teigimu, kaip statant namą pirmiausia reikia pamatų, taip ir sodą vertėtų kokybiškai paruošti naudojimui: pasirūpinti tinkama dirva, drenažu, įranga.

„Patarčiau apžiūrėti ir gerai įvertinti savo sklypo situaciją: galbūt sklypas nelygus ir jį reikia sulyginti, kai kurias vietas iškelti. Jei kieme yra samanų, piktžolių – pasirūpinti jų naikinimu tam, kad gražiai sudygtų žolė. Situacijos kiekviename sklype – įvairios ir individualios, tad geriausia, turint viziją, pasitarti su „Sodo centro“ profesionalais, kurie jums patars, kaip šią viziją įgyvendinti“, – sako K. Klimaitė.

Atnaujintame „Sodo centre“ dirba skirtingų sričių ekspertai: sodybos projektavimo ir apželdinimo specialistai, gėlininkai, vaismedžių bei vaiskrūmių srities žinovai. Jie pasiruošę pirkėjams ne tik patarti, bet ir pateikti kompleksinius sprendimus, padėti įveikti sudėtingus sodininkystės ar daržininkystės iššūkius.

Jei neturite laiko sklypo projektavimui ir priežiūrai, Kaune, Draugystės g. įsikūrusiuose „Senukuose“ galite užsisakyti apželdinimo ir gerbūvio paslaugas. „Senukų“ prekybos tinklas bendradarbiauja su profesionaliais sodo darbų specialistais, kurie jūsų valdoje mielai atliks įvairius darbus. Profesionalai, atvykę į jūsų valdas ir įvertinę kiemo būklę, konsultuoja ne tik su apželdinimu ir augalų priežiūra, bet ir su sklypo paruošimu, tvoros statymu, trinkelių klojimu, terasos, fontanų ir baseino įrengimu susijusiais klausimais. Pageidaujant, specialistai parengs ir kraštovaizdžio projektą. Čia galite užsisakyti ir nuolatinės kiemo priežiūros – žolės pjovimo, aeravimo, gyvatvorių genėjimo, augalų ir vejos tręšimo paslaugas. Daugeliui atliktų darbų suteikiama 12 mėnesių garantija.


„Sodo centro“ specialistė pataria

Jei nusprendėte savo sklypą įsirengti patys, „Sodo centro“ specialistė K. Klimaitė, prieš įsigyjant augalus ir pradedant pavasarinius sodo darbus, pataria pirmiausia sau atsakyti į 3 klausimus:

1. Kiek laiko galiu skirti aplinkos priežiūrai? „Jei esate užimtas ir nuolat skubantis žmogus, rinkitės paprastesnius, mažiau priežiūros reikalaujančius augalus. Taip pat didesnį plotą apsodinkite veja, o kiemą papuošti gali ne tik gėlės, bet ir madingi spygliuočiai – eglės, pušys, kadagiai.“

2. Ką veiksiu kieme? „Planavimas labai priklauso nuo to, kam naudosite savo kiemą. Mėgstantiems lauke ruošti maistą ir vakaroti su draugais ar šeima, reikėtų didesnio terasos ploto. Jei turite vaikų, patariame palikti pakankamai vietos jų pramogoms gryname ore, geriausia – ant minkštos vejos.“

3. Koks yra mano kiemas? „Išsiaiškinkite, kaip bėgant dienai kieme juda šešėliai, kurios kiemo erdvės saulės gauna daugiausiai, o kurios – mažiausiai. Galbūt kurioje nors kiemo vietoje linkęs kauptis vanduo? Pagal šiuos parametrus, pasitardami su profesionalais, rinkitės ir augalus. Geriausia, jei iš anksto nusibraižytumėte savo sodo planą: taip tiksliau matysite bendrą vaizdą.“

Atnaujintame „Sodo centre“ (Draugystės g. 8C, Kaune) pirkėjai laukiami darbo dienomis nuo 8 iki 21 val., šeštadieniais 8–20 val., o sekmadieniais – nuo 9 iki 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių