Senolis nepalieka Laisvės alėjos

Laisvės alėjoje apsigyvenęs 82 metų senolis medikų nuvežtas į Raudonojo kryžiau ligoninę tą patį vakarą pabėgo iš jos.

Portalas kauno.diena.lt praėjusį penktadienį rašė apie Antaną Joną Jackų palikusį Nakvynės namus ir norintį gyventi senelių namuose.

Senolis su visa savo manta buvo įsitaisęs ant vieno Laisvės al. suoliukų. Vyras skundėsi neturintis ko valgyti, nakvojantis lauke.

Į nakvynės namus jis pateko iš ligoninės 2015 metų sausį. Dar anksčiau jis gyveno su sugyventine, tačiau po jos mirties butas atiteko sugyventinės vaikams. Ryšių su sugyventinės vaikais A.J.Jackus nepalaikė. Kažkiek, matyt, gyveno kaip benamis kol pateko į ligoninę.

Nakvynės namų vadovė pasakojo siūliusi A.J.Jackui susitvarkyti reikiamus dokumentus ir apsigyventi senelių namuose. Tačiau pastarasis esą atsisakydavo tai padaryti.

Senolio gelbėjimo operacijos ėmėsi Kauno savivaldybės atstovai. Penktadienio popietę buvo sutarta, kad A.J.Jackus bus atvežtas į ligoninę, o pirmadienį imamasi tvarkyti reikiamus dokumentai.

Kiek vėliau tą patį penktadienį pavyko A.J.Jackų įkalbinti nuvykti į gydymo įstaigą – Raudonojo kryžiaus ligoninę.

„Ten jis buvo nuvežtas Greitosios medicinos pagalbos automobiliu. Buvo priimtas, tačiau kategoriškai atsisakė likti nakvoti ligoninėje“, - sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

Pavaduotojo ir greitosios medicinos pagalbos personalo pastangos įkalbėti ir su visais rakandais nuvežti senolį į ligoninę nuėjo perniek. Po gaudynių Laisvės alėjoje, A.J.Jackus sutiko važiuoti į ligoninę su sąlyga, kad pirmadienį bus imamasi jo apgyvendinimo senelių namuose reikalų.

Neatmetama, kad sutikimas nebuvo nuoširdus.

Tą patį vakarą senolis iš ligoninės išėjo. Pasak S.Sliažo, tai yra senolio sprendimas. Kol nėra sutvarkyti dokumentai, apgyvendinti Kauno senelių namuose nėra galimybės.

Nuolat kalbama apie tai, kad sunku padėti žmogui, kai jis pats nenori sau padėti, tačiau savivaldybė tikisi laimingos pabaigos.

„Bus mėginama poną Antaną Joną Jackų greitąja nuvežti į S.Dariaus ir S.Girėno ligoninę. Atlikti tyrimus ir parengti dokumentus apgyvendinimui senelių namuose. Esame sutarę su policija, kad, esant poreikiui, jie padės nuvežti senolį į gydymo įstaigą“, - ketinimus dėstė S.Šliažas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasakykite

Pasakykite portretas
kas gali būti geriau už gyvenimą Kauno širdyje, Laisvės alėjoje? Tai gali tik privilegijuotieji.

ko prikibot prie senioko, kaip erkės

ko prikibot prie senioko, kaip erkės portretas
dar vasara šilta, tegu gyvena, kaip nori, gal atšalus pats pasiprašys po stogu.

Senelis

Senelis portretas
Sėkmės laukiantiems eilėje į seneliu namus, tiems kurie dirbo, mokėjo mokesčius, susirinko visas reikalingas pažymas, susitvarkė dokumentus, ir sažiningai laukiat kol pakvies, galit dar palaukt, kol apgyvendins visus benamius. Taigi patarimas, sužinokit kur vaikšto reikalingi žmonės ir apsimeskit benamiu, vargšu, pasekit kokia baisia istorija, dar geriau prieš rinkimus, tada sutvarkys dokumentus ekstra tvarka, apgyvendins ta pačia diena, ir nereikės sukti galvos.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių