Senjoras Džekis – nuolankusis šeimininkės gerbėjas

  • Teksto dydis:

Į prieglaudą "Penkta koja" patekęs Džekis greit gavo Šerniuko pravardę dėl atsikišusių apatinių iltinių dantų ir meškino kailio. Prieglaudoje į jį atkreipė dėmesį jo šeimininke panorusi tapti moteris. Po kiek laiko mes, prieglaudos projekto "Draugai senjorai" savanorių komandos atstovai, nuvykome pasmalsauti, kaip Džekis gyvena, kaip sutaria su ponia Laima – toks naujos šunelio šeimininkės vardas.

Kol visi drauge sėdėjome ponios Laimos svetainėje, šuo mielai glaustėsi prie visų kojų, bendravo su svečiais, bet, vos šeimininkei nuėjus į virtuvę, Džekis akimoju pamiršo svečius ir nutipeno paskui ponią Laimą, nenuleisdamas nuo jos akių. Kai abu grįžo į svetainę, pasiteiravome šunelio šeimininkės, kodėl ji nusprendė pasiimti iš prieglaudos į savo namus pagyvenusį šuniuką.

"Nuo pat vaikystės namuose gyveno šunys. Tai ir dabar, likusi be keturkojo augintinio, pasiryžau paimti iš prieglaudos kokią nors mielą simpatišką jauną kalaitę. Tačiau prieglaudoje dirbančios savanorės parodė man vyresnio amžiaus šunelį Džekį. Tvirtino, kad jis labai gero būdo, draugiškas. Mane sujaudino ir jų papasakota Džekio istorija. Pasirodo, į prieglaudą jis pateko labai suvargęs, negaluojantis. Tačiau prieglaudos veterinarijos gydytojai pavyko šunį išgydyti. Taigi, pagailo man Džekio – nutariau suteikti jam orią senatvę, juolab ir pati nesu jaunuolė. Taip ir tapome draugais", – pasakojo ponia Laima.

Mes su juo bendraujame nuo ryto iki vakaro. Kartais pasibarame, bet vis vien visada einame pasivaikščioti drauge.

Paklausta, ar rekomenduotų kitiems priglausti šunį senjorą, Džekio šeimininkė nedvejodama linktelėjo galvą. Anot moters, visų pirma, pagyvenusio šuns nebereikia auklėti – užtenka pasakyti, ko negalima daryti, ir šuo klauso. Antra, tokio amžiaus šunys, paimti iš prieglaudos, jaučia juos priglaudusiems žmonėms didžiulį dėkingumą. "Mes su juo bendraujame nuo ryto iki vakaro. Kartais pasibarame, bet vis vien visada einame pasivaikščioti drauge. Abudu mėgstame grybauti – jam smagu lakstyti, o man – saugu su juo. Yra su kuo pabendrauti", – šyptelėjo ponia Laima.

Džekio šeimininkė pasidžiaugė, kad šuo labai myli jos sūnų ir anūkus, kurie atvažiuoja aplankyti ponios Laimos. "Džekis tiesiog netveria džiaugsmu, kai jie atvažiuoja. Tampa labai aktyvus, bėga kartu žaisti, vaikšto drauge su juo besidžiaugiančiais mano anūkais", – tvirtino Džekio šeimininkė. Beje, tik nusprendusi paimti Džekį, ponia Laima sužinojo apie prieglaudoje "Penkta koja" įgyvendinamą projektą "Draugas senjoras", kurio tikslas – surasti kuo daugiau žmonių, kurie taptų vyresnio amžiaus šunelių šeimininkais. Maža to, paėmusiems senjorą šunį į namus, prieglauda padengia dalį šuns medicininės priežiūros ir maisto išlaidų. Taigi – abipusė nauda: užsimezga neįkainojama draugystė tarp namus gyvūnui suteikusio žmogaus ir dėkingo keturkojo įnamio.

Ponia Laima yra sektinas senjorės pavyzdys – į namus priėmė ir savo šiluma bei rūpesčiu apgaubė Džekį, kuris tapo ištikimu, dėkingu keturkoju draugu, teikiančiu daug džiaugsmo vienišam žmogui.

Norinčiuosius tapti šunelių senjorų šeimininkais prašom skambinti 8 605 12 935 ir 8 685 20 133.

Projekto "Draugai senjorai" komanda



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Saunuole moteris, padare gera darba ir igyjo geriausia drauga!

Nesupratau???

Nesupratau??? portretas
Čia jau šunys lietuvoje tapo senjorais, ar senjorai - šunimis?

Kaunietė

Kaunietė portretas
Labai puiki iniciatyva.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių