Senbernarės Bitės kauniečiai nebeišvys

Ko gero, kiekvienas kaunietis žinojo senbernarę Bitę, kuri su krepšeliu dantyse keliaudavo po miestą. Be galo draugiškas šuo leisdavo vaikams jį glostyti, pajodinėti ar kartu papozuodavo mieloms nuotraukoms. Bitė buvo visų draugė. Buvo, nes vakar jos gyvybė užgeso.

Beveik 12-kos metų senbernarė jau kurį laiką sirgo, jai buvo sunku kvėpuoti, pasivaikščiojimai sutrumpėjo iki minimalių atstumų.

Norėdamas, kad paskutines gyvenimo dienas Bitė kuo mažiau vargintųsi, jos šeimininkas Algimantas Bakas nusprendė bičiulę išvežti į sodą, kur daugiau ramybės ir gero oro. Čia Bitė ir išleido paskutinį savo atodūsį.

„Labai sunku kalbėti. Tik dabar ją palaidojom, sulaukiau daug užuojautų“, – su dideliu liūdesiu kalbėjo A. Bakas.

Šiandien Bitė palaidota netoli KTU studentų miestelio esančiame sodelyje. Toje vietoje rudenį planuojama pasodinti liepą, kuri visiems primins apie ištikimąją Bitę.

Senbernarės gerų darbų sąraše – ir išgelbėtas skęstantis vaikas, ir viščiukai iš po judančio automobilio.

Bitė savo palikuonių taip ir nesusilaukė, tačiau globodavo be namų likusius kačiukus. Pati juos parsinešdavo į namus.

A. Bakui širdis neleido Bitės pririšti prie pavadžio, todėl jis yra gavęs ne vieną baudą. Galiausiai kauniečiai priprato matyti Bitę, vaikštinėjančią po gatvę ar parduotuvę, su pintine dantyse. Ilgainiui į krepšelį įprato aukoti pinigų. Bitės surinktos aukos yra nukeliavusios net iki Ukrainos, kur pinigai buvo skirti nuo karo nukentėjusiems vaikams.


Šiame straipsnyje: senbernarė Bitėšuošuo bitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

užuojauta

užuojauta portretas
skaudu netekus nuostabaus augintinio..

Algimantas Bakas

Algimantas Bakas portretas
Saulius Praškevičius Liūdna kai nelieka draugo, keturkojo mylinčių akių... Ištikimas žvilgsnis nesutinka Ir nebepaklausia kaipgi tu? Rodosi dar girdisi lojimas, džiaugsmo išraiška kimiu balsu... Pėdos tik įspaustos pasilieka, sieloje daugybė atvaizdų Tuoj atrodo einančią sutiksim, nešančią pintinę dantyse Rausvaplaukė senbernarė Bitė jus dabar  dažnai lankys sapne... Tuos kuriems ji leteną paduodavo. laimės Ir sėkmės linkėjo akimis... Tuos kurie su ja kąsniu dalindavosi Ir vaikus kurie jai buvo džiaugsmo švyturys..

Algimantas Bakas

Algimantas Bakas portretas
Bitei pritrūko vos vieno žingsnelio sutikti savo 13-ają vasarą. Pavargusi, ji atgulė šiame sodelyje laukti manęs. Žinau, daug žmonių, kaip ir aš, liūdi dėl Jos. Aš tai jaučiu iš nenutrūkstančio srauto elektroninių žinučių, telefoninių skambučių ir sutiktų žmonių veidų. Lenkiuosi visiems, mane užjautusiems ir sveikinu su atėjusia vasara.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių