Senamiestyje atgis apleistas skverelis

Muitinės gatvėje esančiame skverelyje, kuriame anksčiau buvo statomi šiukšlių konteineriai ir parkuojami automobiliai, atsiras žalia veja. Atgaivinti apleistą senamiesčio vietą inicijavo VDU Menų fakultetas.

Tas skverelis, kuris greičiausiai yra savivaldybės teritorijoje, buvo šimtą metų apleistas, neprižiūrėtas, ir kadangi jis yra prieš VDU Menų fakulteto patalpas, universiteto infrastruktūros tarnyba nusprendė skverelį padaryti estetiškai priimtiną teritorijai“, - teigė VDU Menų fakulteto dekanė Ina Pukelytė.

Anot jos, kol kas ten bus veja, kol tie, kam priklauso teritorija, patys nesiims jo prižiūrėti. „Šis sprendimas, manau, yra teisingas ir universiteto, ir kultūros žmonių, kurie čia vaikšto, atžvilgiu. Universitetas už savo pinigus sutvarkė miesto teritoriją, tai reikėtų į tai žiūrėti pozityviai“, - sakė I.Pukelytė.

Čia mašinas įpratę laikyti kauniečiai bent jau kol kas bus turės parkuoti, kaip priklauso - gatvėje, nes kol dygs žolė, teritorija bus aptverta apsaugine juosta. „Manau, kad gal nelabai smagu bus važiuoti ant sutvarkytos teritorijos“, - vairuotojų sąmoningumu vylėsi dekanė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

studentas

studentas portretas
Gerbiama dekane Pukelyte aisku net nepastebejo, kad pries metus skverelyje buvo pastatyta skulptura "Paminklas Rutinai". Ar ji tik save mato?

viskas

viskas portretas
okey , tik ant rūdijančio postamento rexą užkelkit kad ant žolytės nedarytu .......

teip

teip portretas
gėlių važiuokit į kapines pažiūrėti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių