Šeimų krizes padės spręsti mobilūs specialistai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė nupirko keturis automobilius "Volkswagen Up", kurie padės specialistams greičiau pasiekti krizių ištiktas šeimas ir joms suteikti pagalbą.

Šiemet šalyje įvyko daug pokyčių, susijusių su šeimoms teikiamų paslaugų sistema. Kaip informavo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Angelė Ščiukauskienė, Kauno rajone nebeliko Vaiko teisių apsaugos skyriaus, o jo funkcijas perėmė Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Kauno rajono savivaldybės administracija ir Kauno rajono socialinių paslaugų centro. "Savivaldybė siekia, kad socialinės paslaugos būtų teikiamos laiku ir kokybiškai, todėl Krizių centre atidarėme Priklausomybių ligų konsultavimo punktą, išplėtotos pozityvios tėvystės paslaugos šeimoms", – pasakojo A.Ščiukauskienė.

Dar viena naujovė: sukurta nauja atvejo vadybos pareigybė. Atvejo vadybininkas – tai profesionalus socialinis darbuotojas, kuris įvertina kliento ir jo šeimos narių poreikius ir teikia socialines paslaugas, o vėliau skiria, organizuoja, koordinuoja, stebi ir vertina visą kompleksą paslaugų. Atsižvelgiant į socialinės rizikos šeimų skaičių, nuo šių metų liepos 1 d. Kauno rajono seniūnijos suskirstytos į septynias teritorijas. Jose dirba septyni atvejo vadybininkai.

"Specialistams tenka vykti į atokias vietas, be to, konfliktines situacijas reikia spręsti operatyviai, todėl automobiliai šiame darbe yra ne prabanga, o būtinybė", – pabrėžė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na ir ką tokia vištelė gali man , seniui, patarti ? Tai aš galiu ją gyvenimo tiesų pamokyti, ne ji mane....geriau tegul toliau geria kavutę su draugėmis ir aptarinėja madas. .

blQrva nx

blQrva nx portretas
Šitos silkęs atvyks skubiai, ir išspręs problemą???

Pyzdabolas

Pyzdabolas portretas
Ir čia nuotraukoje matome tris specialistes- atvejo vadybininkes. Vargšės bobelkos, šitaip pravardžiuoja jas per spaudą. Juk jos tik paprastos biurokratės, kurios "nieko negali padaryt, kaip ir visi "specialistai"
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių