Šeimos varžysis dėl R. Meilutytės taurės

  • Teksto dydis:

Šiandien  Kauno miesto taryba be diskusijų pritarė Rūtos Meilutytės labdaros ir paramos fondo prašymui surengti antrąsias šeimų plaukimo estafečių varžybas "Rūtos Meilutytės taurė". Jos vyks Kauno plaukimo centre.

Šiandien  Kauno miesto taryba be diskusijų pritarė Rūtos Meilutytės labdaros ir paramos fondo prašymui surengti antrąsias šeimų plaukimo estafečių varžybas "Rūtos Meilutytės taurė". Jos vyks Kauno plaukimo centre.

Įkvėpė plaukikę

Fondo vadovas Valdas Lopšaitis džiaugiasi, kad savivaldybė ir politikai palaikė šią iniciatyvą. "Tikimės, kad "Rūtos Meilutytės taurė" taps tradiciniu renginiu gimtajame R.Meilutytės – fondo ir taurės steigėjos – mieste", – viliasi V.Lopšaitis. Šeimų plaukimo estafečių varžybos vyks gruodžio 21 d., o apie registraciją bus pranešta lapkritį.
Sumanymas surengti Šeimų plaukimo estafečių varžybas bei įkurti labdaros ir paramos fondą Rūtai kilo pernai po pasaulio čempionato Barselonoje, kur ji tapo čempione ir pagerino du pasaulio plaukimo rekordus. Tuomet sportininkė neatsitiktinai pasidžiaugė šeimos palaikymu.

"Tai, kad jie yra šalia, man labai padeda. Šeima yra šeima. Be jos aš būčiau niekas", – tuomet po auksinio finišo kalbėjo R.Meilutytė.

Laukia visų

V.Lopšaitis sako, kad pagrindiniai šių varžybų tikslai – skatinti visuomenėje bendruomeniškumą, šeimų narių dvasinius ryšius, iškeliant šeimą kaip ypatingą konstitucinę vertybę ir tautos gyvybingumo pagrindą.

Be abejo, kvietimas varžybose dalyvauti šeimomis populiarins plaukimą kaip universalų sportą visoms kartoms ir įvairaus fizinio pajėgumo asmenims. "Vienas iš daugelio fondo tikslų yra paskatinti Lietuvos šeimų narius, gyvenančius kitose šalyse, palaikyti artimesnius santykius su Lietuvoje likusia šeima, o šeimas, išvykusias gyventi svetur, neužmiršti Lietuvos ir, esant galimybei, atvykti į Šeimų estafečių plaukimo varžybas", – kvietė V.Lopšaitis.

Fondo vadovas prisiminė gražų epizodą iš viešnagės Berlyne per šių metų Europos plaukimo čempionatą. Prie jo priėjo į čempionatą iš Jungtinės Karalystės atvykusi lietuvių šeima, kuri labai susidomėjo žinia apie Šeimų plaukimo estafečių varžybas ir žadėjo, jeigu tik leis galimybės, būtinai registruotis ir atvykti. "Kiekviena Lietuvos šeima yra labai laukiama šiame renginyje", – sakė V.Lopšaitis. Šeimų registraciją į varžybas planuojama pradėti lapkritį.

Patrauklūs prizai

Visa informaciją apie pernai vykusias Šeimos plaukimo estafečių varžybas bei nuolat papildomą informaciją apie šiais metais vyksiantį renginį galima rasti Rūtos Meilutytės fondo tinklapyje www.rutosfondas.lt.

Renginį tiesiogiai transliuos LRT, o vienas iš fondo ir renginio rėmėjų – "Arena" – skirs ne tik dovanas varžybų prizininkams, bet ir bilietus į 2015 m. pasaulio plaukimo čempionatą komandai, kuri taps "Rūtos Meilutytės taurės" pirmosios vietos laimėtoja, ir pasirūpins apgyvendinimu per čempionatą.

Puikius pagrindinius ir specialius prizus pagamins žinomi stiklo menininkai – Indrė Stulgaitė-Kriukienė ir Remigijus Kriukas. Kauno plaukimo centro kolektyvas pasiryžęs sudaryti kuo geresnes sąlygas organizuojant varžybas bei prisidėti prie varžybų techninio aptarnavimo.

"Rūtos Meilutytės taurės" informaciniai rėmėjai yra "Kauno diena", LRT, "Delfi", tad daugiau informacijos apie šias varžybas bus skelbiama ne tik Rūtos Meilutytės labdaros ir paramos fondo tinklalapyje, bet ir nurodytuose informacijos šaltiniuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių