Seimo pirmininkas ir meras aptarė Kauno rajono problemas

  • Teksto dydis:

Ikimokyklinis ir pradinis ugdymas, vietinės reikšmės kelių tvarkymas, sodininkų bendrijų ateitis – šias ir kitas aktualias problemas pirmadienį aptarė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

V. Pranckietis į Seimą išrinktas Raudondvario apygardoje, todėl daugiausia laiko praleido bendraudamas su rinkėjais, o per pietus užsuko į mero kabinetą.

Kauno rajonas yra sparčiai auganti savivaldybė, todėl vaikų darželių kūrimas ir mokyklų optimizavimas vyksta nuolat. V. Makūnas pasakojo, kad ypač įtempta padėtis susidarė arti miesto esančiose gyvenvietėse: Ringauduose, Akademijoje, Mastaičiuose, Domeikavoje, Raudondvaryje.

Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijoje ir Ringaudų pradinėje mokykloje dėl augančio moksleivių skaičiaus ėmė trūkti erdvių. „Mokykla turėtų būti arčiau vaiko, ypač mažamečio, todėl parengėme Kačerginės mokyklos rekonstrukcijos projektą.  Ringaudų pradinės sklype taip pat dar yra šiek tiek vietos, todėl būtų galima pastatyti priestatą“, – ateities planais dalijosi V. Makūnas.

Bendradarbiaudama su Aleksandro Stulginskio universitetu (ASU), Kauno rajono savivaldybė buvusiame studentų bendrabutyje, Akademijoje, įrengė vaikų darželio „Ąžuolėlis“ filialą, kuriame dvi grupes skyrė ir universiteto darbuotojų vaikams.

„Būtų logiška šio pastato viršutiniuose aukštuose įrengti pradinę mokyklą – racionaliai panaudotume valstybės turtą ir išspręstume jaunoms šeimoms aktualią problemą“, – kalbėjo meras.

Dėl šio projekto jau senokai diskutuojama su ASU vadovybe bei Švietimo ir mokslo ministerija. V. Pranckietis pritarė mero idėjai ir pažadėjo turto perdavimo klausimus aptarti su ASU vadovais.

Atnaujintume baseiną ir mokytume vaikus plaukti.

Mastaičių daugiafunkcio centro su pradine mokykla projektas parengtas dar seniau, tačiau vis dar lieka atviras finansavimo klausimas. V. Makūnas siūlo ir alternatyvą: pradinę mokyklą su darželiu statyti šalia baseino esančiame sklype. „Atnaujintume baseiną ir mokytume vaikus plaukti“, – grindė argumentais savo sumanymą meras. Tačiau ir šiuo atveju tebevyksta diskusijos dėl turto perdavimo, nes baseiną su žemės sklypu valdo Kauno kolegija.

V. Makūnas informavo Seimo pirmininką apie situaciją sparčiai augančioje Užliedžių seniūnijoje. Jis patikino, kad Ledos gatvė kartu su lietaus nuotekų sistema bus sutvarkyta jau šiemet. Senąjį Giraitės vaikų darželį savivaldybė ketina parduoti, o naująjį Vijūkuose – praplėsti. Planuojama rekonstruoti ir Užliedžių daugiafunkcį centrą: apšiltinti, suremontuoti, pastatyti antstatą.

V. Pranckietis pastebėjo kad daugelyje Kauno rajono vietų gyvenamuosius kvartalus semia vanduo, ypač pavasarį ir rudenį. V. Makūnas apgailestavo, kad melioracijai Lietuvoje beveik neskiriama dėmesio, o lietaus nuotekų projektams reikia milžiniškų lėšų.

Dar daugiau problemų turi sodų gyventojai. Iš viso Kauno rajone veikia net 105 sodų bendrijos, visos jos nori geresnių kelių, apšvietimo, kitų paslaugų.

V. Makūnas siūlė steigti valstybinį sodų bendrijų fondą. „Jei tik perduosime šias funkcijas savivaldybėms, bet nenumatysime finansavimo, reikalai nepajudės“, –pastebėjo meras.

V. Pranckietis taip pat domėjosi Kulautuvos bažnyčios projektu ir Tado Ivanausko sodybos Obelynėje sutvarkymo planais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ET

ET portretas
Perskaitai tekstą ir tampa aišku - paprasčiausia VIENPUSĖ viešųjų ryšių akcija...gerokai atitrūkusia nuo žmonių, rinkikų...

Kačerginės senasis darželis

Kačerginės senasis darželis portretas
Kai aplinkiniuose miesteliuose taip trūksta darželių, o Kačerginėje už potvynio ribos bando pradėti statybas, reikia stabdyti numątytą darželio pardavimą. Prieš numatytą plėtrą visišką nesąmonė pardavinėti visuomeninius pastatus !!!

Iš Raudondvario

Iš Raudondvario portretas
Apie Raudondvario gimnazijos, tiek metų žadėtą, renovaciją — vis dar tyla. Tiek daug buvo pažadų, kad jau vienas vaikas baigė šią gimnaziją, o ar kitas sulauks renovacijos, didelis klausimas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių