Seimo pirmininkas: galbūt reikės skelbti N. Venckienės paiešką

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas neatmeta galimybės, kad gali tekti skelbti kelias savaites Seime nesirodančios „Drąsos partijos“ frakcijos seniūnės Neringos Venckienės paiešką.

Pats V.Gedvilas kalbėdamas Lietuvos televizijos laidoje „Labas rytas“ sakė neprisimenantis situacijos, kad būtų dingęs parlamentaras ir niekas neturėtų žinių, kur jis yra.

„Aišku, situacija ypatinga - galbūt dar tokios istorijoje mano ir nebuvo per 9 mano, kaip parlamento nario, metus. Yra procedūros, kurios yra numatytos Seimo statute - Seimo nariams, jeigu nelanko, yra nuimamas atlyginimas, bet jeigu tęsis taip ilgai, aišku, bus paskelbtos žmogaus paieškos. Kokia forma ir kaip tai bus daroma, šiandien mes kalbėsime apie tai Seimo valdybos posėdžio metu ir priimsime sprendimą, kaip elgtis su šitais Seimo nariais, kurių nėra. Tiesiog galbūt reikia paskelbti paiešką - neturime jokios informacijos“, - sakė V.Gedvilas.

Seimo pirmininkas priminė, jog nesant plenarinių posėdžių Seimo narys važiuoti į Europos Sąjungą gali neperspėjęs Seimo valdybos, jei važiuoja už ES ribų - turi informuoti valdybą. savarankiškai. „Tačiau net jeigu ji (N.Venckienė - red.) yra ES valstybėje, vis tiek turėjo informuoti, nes vyksta plenariniai posėdžiai. Tai situacija, aišku, yra tokia nestandartinė. Priimsime sprendimus - tai vis dėlto yra Seimo narys, tad turime kažką daryti, ieškoti. Tiesiog paskelbti paiešką“, - kalbėjo parlamento vadovas.

N.Venckienė nuo balandžio 9 dienos, kuomet parlamentas panaikino jos teisinę neliečiamybę, nebepasirodė Seime, jos kol kas neranda ir įtarimus pateikti norintys pareigūnai. Ji nedalyvavo ir „Drąsos kelio“ partijos suvažiavimuose. Šiaulių apygardos prokuratūra bandys nustatyti N. Venckienės buvimo vietą, bet oficiali paieška kol kas neskelbiama.

Savo vadovės buvimo vietos tvirtina nežinantys ir „Drąsos kelio“ partijos frakcijos atstovai. Šios frakcijos narys Vytautas Matulevičius neatmetė galimybės, kad parlamentarė gali prašyti politinio prieglobsčio užsienyje. Žiniasklaida remdamasi neįvardintais šaltiniais yra pranešusi, kad N. Venckienė gali būti išvykusi į tolimąjį užsienį.

N. Venckienei prokurorai nori pateikti įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Nuo 2009 metų spalio iki 2012 metų gegužės N. Venckienė buvo mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir buvusios jo sugyventinės L.Stankūnaitės mažametės dukters globėja. Mergaitė iš jos paimta ir perduota motinai pernai gegužės 17 dieną pasitelkus dideles policijos pajėgas.

D.Kedys kaltino L.Stankūnaitę pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L.Stankūnaitei nebuvo pateikti įtarimai dėl nusikalstamos veikos, o vienintelį įtariamąjį Andrių Ūsą teismas išteisino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur jie

Kur jie portretas
Seimo posedziu nelanko Andriukaitis nuo kovo men buvo tik 4, nuo balandzio i seima neateina ir Monkauskaite- jie abu medikai, kur pradinge???

va

va portretas
vėl matosi kad yra spaudimas kaip ją surasti? Ar čia seimo pirmininkas nebeturi ką veikti, arba ir jį jau parišo ir siundo.Taip ppederai ištroškę savo aukos , kad niekaip nebegali to paslėpti. Kvaila būtų Venckienė kad nepaprašytų prieglobsčio, juk čia tiesiogiai ieškoma kad būtų nužudyta, ar maža žūsta policijos skyriuose suimtųjų? O čia juk ypatingas suėmimas, iš pirštų išdrožtas, su tokiais kaltinimais jau kalėjimai nebesutalpina, bet Venckienei vietos užteks Gėda, tokia gėda kad nera apie ką svarstyti, kaltinimai tie kurie iškelti jai yra priemonė jai atkeršyti.

j

j portretas
Ar pagal konstitucija priklauso seimo pirmininkui ieskoti parlamento nario?
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių