Seimo kontrolierius: savivaldybė turi tarnauti žmonėms

Ketvirtadienį Kauno savivaldybėje apsilankęs Seimo kontrolierius Augustinas Normantas priminė valdininkams, kad reikia geranoriškai padėti žmonėms, ir ragino vengti necenzūrinių žodžių.

„Suprantu, kad visų problemų nepavyks išspręsti iš karto, bet tik nuo jūsų priklauso dėmesys žmogui, ypač socialiai pažeistam žmogui. Mūsų priedermė – tarnauti žmonėms“, – savivaldybės administracijos skyrių vedėjus auklėjo Seimo kontrolierius A.Normantas.

Į Kauno savivaldybę su būriu patarėjų atvažiavęs Seimo kontrolierius iš anksto užsiregistravusiems kauniečiams padėjo spręsti įsisenėjusias problemas, kurios dažniausiai strigdavo dėl savivaldybės darbuotojų nenoro padėti.

„Aš prisiimu tarpininko vaidmenį, o žmonės bendrauja tiesiogiai su savivaldybės darbuotojais. Taip bendraujant problemos daug greičiau išsprendžiamos“, – pastebėjo A.Normantas.

Anot jo, pastaruoju metu kauniečiai dažniau skundžiasi dėl to, kad trūksta kontrolės daugiabučių gyvenamųjų namų administratoriams. Žmonės įsitikinę, kad savivaldybė nesinaudoja įstatymo suteiktomis galimybėmis griežčiau prižiūrėti administratorius, ypač tuos, kurie vengia vykdyti įsipareigojimus.

Gana skausminga tema – socialiniai klausimai. Seimo kontrolierius sulaukia šūsnio skundų dėl to, kad Kaune sunku gauti socialinį būstą, tuščiuose bendrabučių kambariuose apsigyvena nelegalai arba žmonės negali gauti priklausančių socialinių pašalpų.

„Padaugėjo skundų, susijusių su galimybe keisti šildymo būdą. Šildymo atsijungimas nuo centralizuotos sistemos – ir taip jau sudėtinga procedūra, bet iš gyventojų dar reikalaujama atlikti daug papildomų ir nereikalingų procedūrų, jie siuntinėjami iš kabineto į kabinetą“, – dar vieną probleminę sritį įvardijo A.Normantas.

Pasitaiko nepatenkintų kauniečių, kurie laiku nesulaukia atsakymų iš savivaldybės į pateiktus užklausimus ar skundus, arba valdininkų atsakymai būna neišsamūs.

Prieš dvejus metus kauniečius savivaldybėje konsultavęs A.Normantas ypatingų pokyčių nepastebėjęs, nebent sumažėjo skundų dėl nuosavybės grąžinimo. Tarp kitų savivaldybių Kaunas taip pat nėra skundais pirmaujantis miestas, tik skundų specifika Kaune ir mažuosiuose šalies miestuose skiriasi.

Seimo kontrolieriui bene labiausiai kliūva savivaldybės darbuotojų nenoras padėti žmonės spręsti aktualius klausimus ir problemas. A.Normantas įsitikinęs, kad neretai valdininkai pamiršta su gyventojais bendrauti tiesiog žmogiškai. „Frazeologizmų, kurie minimi žmonių skunduose kartoti nenoriu, bet akivaizdu, kad tokia bendravimo tendencija savivaldybėse kartojasi“, – pastebėjo A.Normantas, paraginęs valdininkus bendrauti kultūringai.


Šiame straipsnyje: Seimo kontrolietiussavivaldybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

prezidentes partija

prezidentes partija portretas
Kauno savivaldybėje apsilankęs Seimo kontrolierius Augustinas Normantas priminė valdininkams, kad reikia geranoriškai padėti žmonėms, ir ragino vengti necenzūrinių žodžių eik tu na* ir jopt tvoju mat kabinetuose geriant ne tik kava

zmogus

zmogus portretas
LT - je.kysis,korupcija pirmoje vietoje.Kai to nebus galesim LT.gyventi.....

taip

taip portretas
tarnauti, būtent, žmonėms, o ne krabinių klanui.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių