Seimo komisija prašo vaiko perdavimo vaizdo įrašo

Seimo laikinoji komisija dėl Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės neliečiamybės trečiadienį vienbalsiai sutarė prašyti vaizdo įrašo, kaip motinai Laimutei Stankūnaitei teismo sprendimu buvo perduodama jos mažametė dukra.

Nuspręsta dėl vaizdo įrašo pateikimo kreiptis į visas operaciją filmavusias institucijas - prokuratūrą, policiją, teismo sprendimą vykdžiusią antstolę Sonatą Vaicekauskienę.

Taip pat komisija nutarė prokuratūros prašyti pateikti filmuotą medžiagą, kuri tapo pagrindu įtarimams dėl N.Venckienės nepagarbos teismui. Prokurorai įžeidžiančius teismą nurodo N.Venckienės žodžius: „Čia ne pabaiga, aš netylėsiu ir tuo niekas nesibaigs. Jūs pamatysit, praeis du, penki metais ir viskas išlįs. Tegu jie negalvoja, kad jie dabar užgesino viską, būdami korumpuoti, kyšininkai, ir iškrypėlių klaną gindami, čia taip nebus.“

Prokurorų vertinimu, taip N.Venckienė užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą - Panevėžio apylinkės teismo kolegiją - pirmininką Vytautą Krikščiūną ir kolegijos narius Ritą Bilevičienę bei Daivą Gadliauskienę - dėl jos veiklos. Teisėja interviu davė, kai teismas nutraukė baudžiamąją bylą dėl galimos pedofilijos vieninteliam kaltinamajam Andriui Ūsui mirus.

Taip pat komisija pritarė siūlymui kreiptis į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo ir Teisėjų tarybos pirmininką Gintarą Kryževičių, kad šis atsakytų dėl teisėjos metamų kaltinimų, esą su ja bandoma susidoroti per teismus. Buvo siūlymas G.Kryževičių iškviesti į posėdį, tačiau tam nepritarta.

Komisijai liudijusi teisėja antradienį sakė, jog generalinio prokuroro Dariaus Valio kreipimasis į Seimą dėl jos teisinės neliečiamybės panaikinimo yra bandymas su ja susidoroti, esą nepavykus jos priversti iš teismo išeiti pačiai. Teisėja sakė neabejojanti, jog teismai nesiryš priimti jai palankių sprendimų, kai LAT ir Teisėjų tarybos pirmininkas G.Kryževičius ją yra pavadinęs „pūliniu“.

G.Kryževičius yra viešai sakęs, kad „N.Venckienė nėra pūlinys tik teisinėje sistemoje, tai yra pūlinys ir politinėje sistemoje - tai visos mūsų valstybės bėda, kiek neatsakingai yra pasisakoma dėl visų situacijų“.

„Aš manau, kad G.Kryževičiui esant pirmininku su manimi tikrai bus susidorota. Aš manau, kad G.Kryževičius tikėjosi, kad aš pati išeisiu iš teismo, bet kadangi mano darbas yra be priekaištų, su manimi taip susidoroti negalėjo“, - komisijai sakė N.Venckienė.

Savo paaiškinimus teisėja komisijai pradėjo dėstyti praėjusį ketvirtadienį, tačiau pritrūkus laiko nuspręsta jos apklausą pratęsti antradienį, tačiau ir antradienio neužteko - kai kuriems komisijos nariams pageidaujant, nuspręsta apklausą pratęsti. Kitą posėdį komisija šaukia penktadienį.

Komisijos posėdyje antradienį N.Venckienė toliau neigė metamus įtarimus tiek teismo negerbimu, teigdama, kad prokurorų minima frazė buvo ištraukta iš konteksto, tiek teismo sprendimo nevykdymu, sakydama, jog mergaitė atsisakė savo noru eiti pas motiną ir esą niekaip kitaip kaip tik pati panaudodama fizinę prievartą vaiko ji negalėjo perduoti.

Komisija Seimui iki birželio 20 dienos turi pateikti rezoliucijos projektą, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą panaikinti teisėjos imunitetą ir leisti ją traukti baudžiamojon atsakomybėn.

Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti teisėjai įtarimus pagal penkis Baudžiamojo kodekso straipsnius - dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ACHA

ACHA portretas
Komisijos pareiga susipažinti su perdavimo medžiaga, kas ten ką stumdė ir mušė. Tik nesakykite, kad tai įslaptinta medžiaga. Būtų tikrai kuriozinis momentas.

ku-ku seimo nariai

ku-ku seimo nariai portretas
Šių metų birželio 1 dieną apie 17 val. Panevėžio rajono vienkiemyje, į pagalbą pasitelkus antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnus, atliktas sodybos, kurioje gamintas amfetaminas, šturmas. IR CIA NEKALTUS ZMONES SUEME, REIKIA ISTIRTI?

virginija

virginija portretas
...tai kaip vaicekauskiene dabar kudakuos?Ir kodel to iraso anksciau niekas nepaprase?,matomai seimo laikinoji komisija turejo pradzioj perziureti,o paskui apklausas vykdyti.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių