Seime susibūrė Kauno regiono bičiulių grupė

Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen pasiekė pareiškimas dėl laikinosios grupės „Kauno regiono bičiulių grupė“ įregistravimo. Grupės pirmininku buvo išrinktas Andrius Kupčinskas, pavaduotoja – Rūta Miliūtė.

Šioje grupėje, kaip naujienų agentūrai ELTA paaiškino parlamentaras, Seimo Ekonomikos komiteto narys, buvęs Kauno miesto meras A. Kupčinskas, susibūrė Kauno regione išrinkti, su juo susiję ir jam neabejingi Seimo nariai. Grupės steigimą paskatino didesnio dėmesio siekis regioninei politikai, ypač įsigaliojus naujajam Regioninės politikos įstatymui.

Kol kas grupei priklauso 17 narių, tarp jų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai – Gabrielius Landsbergis, Justinas Urbanavičius, Arvydas Anušauskas, Jurgita Šiugždinienė, Vytautas Juozapaitis, Gintarė Skaistė, Kazys Starkevičius, Valdas Rakutis, Audronius Ažubalis, Emanuelis Zingeris. Taip pat kitų Seimo frakcijų nariai – Laima Mogenienė, Arvydas Nekrošius, Orinta Leiputė, Marius Matijošaitis, Mindaugas Puidokas. Prisijungti pakviesti ir Seimo nariai Viktoras Pranckietis, Andrius Palionis bei Eugenijus Sabutis, kurie dėl objektyvių priežasčių kol kas neturėjo galimybės įsirašyti į grupę.

Kauno regionas yra ypač geroje geografinėje pozicijoje, todėl reikia tai išnaudoti ir ieškoti naujų perspektyvų vardan vietos gyventojų geresnio gyvenimo.

Grupės nariai artimiausiu metu planuoja susitikti su Kauno regiono savivaldybių merais. Numato drauge aptarti vietos savivaldos ir regionines politikos aktualijas, kurios apimtų įvairius klausimus, – nuo investicijų pritraukimo, vieningos viešojo transporto elektroninio bilieto sistemos, bendro atliekų tvarkymo, verslo sąlygų gerinimo, ES paramos ir DNR plano realizavimo regione iki didesnio savivaldybių savarankiškumo.

„Įkurtos grupės nariams natūraliai aktualūs su Kauno miestu ir regionu susiję ekonominiai, investicijų, kultūros, transporto bei kitų sektorių klausimai. Todėl, dirbdami skirtinguose Seimo komitetuose, iš savo pusės pasistengsime palaikyti ryšį su Kauno regiono merais. Siūlysime įstatymines iniciatyvas dėl regionų stiprinimo, talkinsime sprendžiant strateginius regioninius klausimus, kiek tai priklausys nuo nacionalinės politinės valios.

Kauno regionas yra ypač geroje geografinėje pozicijoje, todėl reikia tai išnaudoti ir ieškoti naujų perspektyvų vardan vietos gyventojų geresnio gyvenimo“, – sakė grupės pirmininkas, Seimo narys A. Kupčinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.V.L

.V.L portretas
Nemanau kad Kaunui reikia tokios "KAUNO BICIULIU GRUPES" Juk kaunieciai puikiai prisimena vieno iš" biciuliu" nudirbtus darbus,

Marytė

Marytė portretas
Tokiems Zigmams pakaunėje, prie Kauno marių, skubiai plečiama gydykla dvasiniams ligoniams.

Zanu

Zanu portretas
Ei Zigmai, ar tau blogai, kad pagaliau sutvarkytos ir vis tvarkomos Kauno gatvės? Nebūkite alogiškumu pūliuojanti "rešeiva" :)
VISI KOMENTARAI 119

Galerijos

Daugiau straipsnių