Atmestas pasiūlymas dvi ministerijas perkelti į Kauną

Seimas atmetė siūlymą Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijas perkelti į Kauną, o prieš projektą balsavo ir tokius pažadus prieš rinkimus dalinę „valstiečiai“.

Prieštaravo net „valstiečiai“

Už projektą, kad nuo 2019 metų šių ministerijų pagrindinės būstinės dirbtų Kaune, ketvirtadienį po pateikimo balsavo 28 Seimo nariai, prieš buvo 21 parlamentaras, 27 susilaikė.

Už projektą balsavo konservatoriai ir dalis liberalų, tuo metu visos kitos frakcijos daugiausiai buvo prieš ir susilaikė, tarp jų ir „valstiečiai“, išskyrus vieną projektą parėmusį atstovą.

Apie galimybę perkelti minėtas dvi ministerijas į Kauną kalbama „valstiečių“ ir socialdemokratų Vyriausybės programoje, tačiau nebeužsimenama Vyriausybės programos įgyvendinimo plane.

Vyriausybės įstatymo pataisą dėl dviejų ministerijų perkėlimo registravo du konservatoriai: Jurgis Razma ir Gintarė Skaistė.

Pataisos iniciatorius J.Razma priminė, kad konservatoriai anksčiau turėjo idėjų institucijas kelti iš Vilniaus į kitus miestus, tačiau tam sutrukdė krizė.

Šiuo metu visos 14 ministerijų įsikūrusios sostinėje.

S. Skvernelis: padarytas šou

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos deleguotas premjeras Saulius Skvernelis tvirtina, kad planų perkelti Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijas į Kauną neatsisakoma, nors „valstiečių“ frakcija ketvirtadienį balsavo prieš tokį konservatorių pateiktą pasiūlymą. S.Skvernelis žurnalistams Seime sakė, kad į viešojo sektoriaus pertvarką žiūrima kompleksiškai, o konservatorių registruotą projektą pavadino bandymu „iš teisėkūros padaryti tam tikrą šou“.

„Vyriausybė to neatsisako, bet mes kalbame viso viešojo sektoriaus pertvarkos kontekste, nes yra planas ir konsoliduoti visus pastatus į vieną vietą, ir tada mes kompleksiškai planuojame išspręsti, niekas nepakeista. O čia yra pabandymas padaryti iš teisėkūros tam tikrą šou“, – sakė S.Skvernelis.

Perklaustas, kad galbūt nereikėjo prieš rinkimus dalinti pažadų dėl ministerijų perkėlimo, S.Skvernelis atsakė: „Aš jums lietuviškai aiškinu dar kartą – nėra atsisakyta tų pažadų, tik jie turi būti daromi ne šou būdu“.

LVŽS vadovas Ramūnas Karbauskis tvirtina, kad ministerijų perkėlimo planai „lieka tiek Vyriausybės, tiek LVŽS frakcijos vizijoje“. Kaip teigiama frakcijos išplatintame pranešime, „šiandieninis oponentų pateiktas pasiūlymas buvo atmestas dėl neabejotino jo skubotumo ir mėginimo greitai padaryti drastiškus, iki galo neapskaičiuotus sprendimus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Komentatoriai, keista, kad rašyti jūs mokate, o skaityti - ne. Lojate be reikalo. Juk valstiečiai lietuviškai jums išaiškino, kad savo planų neatsisako. Razmos projektas tebuvo provokacija, beje, gana vykusi. Tiktai kam geriau nuo to, kad demagogui Razmai pasisekė ant naujos valdžios užmesti nepasitikėjimo šešėlį?

Karbauskis tiesiog apspjovė Kauną

Karbauskis tiesiog apspjovė Kauną portretas
mes juo patikėjome, balsavome ir gavome didelę špygą.

gyncia

gyncia portretas
Dar didesni,atsiprasau,turtingesni ciudakai,negu Valiaus kompanija...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių