Šeima vaikų darželį iškeitė į sunkvežimius

Kauniečių Gretos ir Ramūno Stankų šeima nusprendė, kad vaikui darželio lankyti neapsimoka. Vietoj to vaikas keliauja su tėvais ir žaidžia krovininiuose automobiliuose. Šeima įsitikinusi – pokyčiai tikrai išėjo į naudą.

Suvedė kaimynystė

Jauna kauniečių šeima sutiko pasidalyti savo patirtimi bei kasdienybe ir atvėrė namų duris "Kauno dienos" žurnalistams. Namuose pasitiko visi Stankų šeimos nariai – tėvai Greta ir Ramūnas, jų penkerių metų dukra Armita ir jorkšyrų veislės šuniukas Gučis.

Pokalbį prie arbatos puodelio pradėjome nuo klausimo, kaip pora  susipažino. Greta pradėjo juoktis ir tikino, kad pažintis paprasta, bet įdomi.

"Jis gyveno kitoje laiptinėje ir paskui nusipirko butą čia, tapome kaimynais. Aš gyvenau antrame aukšte, o dabar – ketvirtame. Netoli išėjau", – su šypsena prisiminė G.Stankuvienė.

"Jis gyveno kitoje laiptinėje ir paskui nusipirko butą čia, tapome kaimynais. Aš gyvenau antrame aukšte, o dabar – ketvirtame. Netoli išėjau", – su šypsena prisiminė G.Stankuvienė.

Ji tikino, kad pažįstamų būrys buvo tas pats. Netgi vyro giminaičiai buvo jos geriausi draugai nuo pat vaikystės. Ramūnas pritarė, kad jau seniai pažinojo Gretą ir likimas suvedė būti kartu.

Jie pasakojo, kad kai pradėjo draugauti, kelerius metus važinėjo dirbti į Daniją. Čia draugystė dar labiau sutvirtėjo ir Ramūnas pasipiršo. Praėjo maždaug metai ir pora sumainė aukso žiedus, netrukus gimė ir mažoji Armita.

Vestuvės vyko ir santuokų rūmuose, ir bažnyčioje. Paklausus, kodėl reikėjo ir bažnytinės santuokos, sutuoktiniai nedvejodami atsakė, kad tai suteikia saugumo jausmą. Be to, ir jų tėvai taip tuokėsi, tad nebuvo minčių apsiriboti tik civiline santuoka.

"Bažnytinės santuokos reikėjo dėl to, kad patys esam tikintys. Be to, ji sutvirtina santykius", – apibendrino Greta. Jai pritarė ir vyras, sakydamas, kad tai yra visos šeimos tradicija, kurios nesinorėjo sulaužyti.

Tradicijų kūrimas

Stankų šeima pasakojo, kad bažnytinė santuoka sukūrė tradiciją. Per kiekvienas vestuvių sukaktuves šeima apsilanko tuose maldos namuose, kur vienas kitam ištarė lemtingąjį "taip". Greta ir Ramūnas nepamiršta paminėti ir dienos, kai pradėjo draugauti.

"Sausio pradžioje švenčiame draugystės metines, tai nuvykstame, kažkur gražiai pabūname. Dovanos būna asmeninės, malonios, daugiau nematerialios", – atviravo Greta.

Kalbant apie tradicijas namuose, R.Stankus paminėjo pusryčius lovoje. Greta ir Armita tikino, kad dažnai šeštadieniais Ramūnas jas palepina, paruošdamas ką nors paskanauti. Armita pridėjo, kad  tradicija yra ir kasyti pečius. Greta pradėjo juoktis, tikindama, kad jai labai patinka masažas, tad tuo užkrėtė visą šeimą. Dabar dažnai vienas kitam nugarą paglosto. Armitai taip pat tai labai patinka.

Pagalvojus, ką dar mėgsta šeima veikti, penkiametė mergaitė prasitarė, kad savaitgaliais tėtis dažnai kuičiasi garaže.

"Žinau, kokia tėčio tradicija savaitgaliais – tvarkyti mašinas. Ir man patinka eiti su tėčiu į garažą, tik mamai nepatinka, nes išsitepu visa", – pasakojo mažoji čiauškutė.

Stankai mėgsta ir pamatyti ką nors nauja. Tėveliai pasakojo, kad mažoji Armita dar nebuvo skridusi, todėl visi kartu keliavo į Italiją.

"Paskui nusprendėme, kad turi pamatyti ir kitokią transporto priemonę, tai plaukėme kruiziniu laivu", – teigė G.Stankuvienė. Čia tuoj pat įsiterpė dukra sakydama, kad plaukti jai labiau patiko nei skristi, nes laive galėjo laisvai vaikščioti, miegoti, o lėktuve snūstelėti nebuvo patogu.

Darbai kartu

Kauniečiai ne tik kartu leidžia laiką, bet kartu ir dirba tiek namuose, tiek pačių įkurtoje įmonėje. Mama pasakojo, kad darbus pasiskirsto ir vieni kitiems labai padeda.

"Nėra taip, kad vienas darytų viską. Vyras daugiau prižiūri transporto priemones, o aš – namus. Būna, kad aš dirbu, o jam laisva, tai jis ir kambarius patvarko, ir vaiką saugo. Viskas po lygiai. Nuo pat pradžių laikiausi nuomonės, kad tiek vyras, tiek moteris turi lygias teises ir abu viską gali. Abu turi dirbti ir uždirbti", – kalbėjo Greta.

Stankai pasakojo, kad gimus Armitai, jie nusprendė dukros garbei įkurti įmonę. Net pavadinimą išrinko tokį, kuris tiktų tiek dukrai, tiek atspindėtų jų pačių šeimą.

"Pavadinimas turi kelias reikšmes. Nuėmus pirmą raidę, išeina dukros vardas, o kita reikšmė – pavadinime yra mūsų pavardės raidės. Juokaujame, kad jei atsirastų antras vaikas, tai tada būtų nelygybė ir tėveliai turi mąstyti, ar plėstis, ar dar ką nors, nes negražu ir nesąžininga, kai viskas vienam, o kitam – nieko", – sakė kaunietė.

Šeima užsiima įvairių dydžių krovinių, automobilių pervežimu ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje. Yra tekę krovinius vežti ir į užsienį. Stankai pasakojo, kad toks darbas pakeitė jų gyvenimą ir leido visiems kartu leisti laiką. Kartu su tėveliais važinėja ir penkerių metų Armita.



NAUJAUSI KOMENTARAI

***

*** portretas
O man kaip tik patinka tokie straipsneliai. Jie suteikia teigiamų emocijų. Avarijos, žmogžudystės, politika pabodo - sunkios temos. Nematau nieko blogo, kad dukrelę vežiojasi kartu. Manau, kad jų tarpusavio ryšys išliks visą gyvenimą labai stiprus. Jei abu dirba, vaikas darželyje, o savaitgaliais buitis - vaikam laiko lieka labai mažai. Tą laiką reikia atrasti. Sėkmės gražiai šeimynėlei.

Inga

Inga portretas
Darželis ne vien laiko praleidimas, o buvimas su bendraamžiais. Bendravimas, dalinimasis žaislais, įspūdžiais, patirtimi. Išmokimas būti kolektyve. O ką vaikas išmoks sėdėdamas fūroj ir bendraudamas su suaugusiais? Tokie ir būna ne laiku peraugę vaikai. nėra čia kuo didžiuotis.

Anonimas

Anonimas portretas
Puiku kad seima randa savo bendravima tarpusavyje
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių