Savivaldybės pašonėje kaunietė pasigedo jaunų medžių

Visai netoli Kauno miesto savivaldybės dirbanti kaunietė pasiguodė, jog vieną rytą nerado palei darbovietės langus augusių liepų. Moteris tikino, kad jie dingo per pusdienį.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją paskambino kaunietė ir pranešė, jog antradienį ryte dingo centre augusios dvi liepos. Ji sakė, kad viena jų jau gerokai dengė Registrų centro langus, kita – rėmėsi į savivaldybę.

„Atėjus į darbą pamačiau, kad Sapaigos gatvėje, Kauno miesto savivaldybės pusėje pavirtęs medis. Buvo policijos pareigūnai, stovėjo automobilis, tad supratau, kad įvyko avarija. Kitoje pusėje, ties Registrų centru augo visai neseniai atsodinta liepa, tačiau jos nė kvapo nebuvo. Liko tik ant šaligatvio paliktos pjuvenos“, – kalbėjo moteris.

Ji svarstė, kodėl reikėjo nupjauti du medžius, jei automobilis pažeidė tik vieną. Anot kaunietės, abu medeliai nebuvo storo kamieno, tačiau šiltuoju metų laiku vis tiek galėjai po jais pasislėpti nuo saulės. Moteris stebėjosi, kad dviejų medžių neliko vos per pusdienį.

„Su bendradarbiais svarstėme, kam galėjo tie medžiai užkliūti. Suprantu, vieną pažeidė automobilis, bet kam pjauti ir kitoje gatvės pusėje augusį medelį? Pasidarė labai liūdna. Šiaip buvo keista, kad savivaldybės pusėje buvusį medelį pašalino be jokių pėdsakų. Atrodo, kad niekas niekada ten net neaugo, o ties Registrų centru mėtėsi pjuvenos, vadinasi medis buvo šviežiai nupjautas“, – pasakojo Sapiegos gatvėje dirbanti moteris.

Portalas kaunodiena.lt susisiekė su Kauno miesto savivaldybės atstovai, kad šie pakomentuotų, kodėl jų pašonėje buvo nupjauti du sveiki medeliai. Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė aiškino, kad abi liepos buvo pažeistos automobilių. Į vieną medį automobilis trenkėsi antradienį, į kitą – praėjusių metų gale. Ji patikino, kad abu medžiai bus atsodinti.


Šiame straipsnyje: medžiaiNupjauti medžiaisavivaldybėpasigedo medžiųskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Versija dėl medelių

Versija dėl medelių portretas
Matyt savivaldybės konkursą laimėjusi įmonė prisipirko daug brangių medelių, tikėdamasi juos visus susodinti vietoje pjaunamų senų. Bet Kauniečiams sukilus dėl beatodairiškai pjaunamų medžių ta įmonė pamatė, kad medelių prisipirko gerokai per daug. Tai dabar visokiais būdais stengiasi juos iškaišioti (reikia ar nereikia) kur tiktai gali... medeliai juk nupirkti...

Nuomone

Nuomone portretas
Parkuose irgi gerus medzius pjauna, sodina naujus, pinigus leidzia, ir nieko gero nepadaro. Dabar matau draugystes parke jau darbuojasi, medziai pjaunami, naujus sodins, nors ten tikrai puikus medziai, ziuresim, kaip atnaujins, jauciu, kainuos milijardus, o pasikeitimai bus minimalus, nes prie sauletekio nieko gero nepadare.

eikit

eikit portretas
Eikit Šančių ąžuolyną, pamatysite daug nupjautų medžių, tame tarpe ir ąžuolų, jei dar nespėjo kelmų išrauti ir paslėpti. Savivaldybė taip įsismarkavo, kad net valstybei priklausančią teritoriją sumaišė su savo nuosavu kiemu. Nenustebsiu, jei Kaune bus paskelbta, kad visi medžiai, mediniais pastatai ir dirbiniai iš medžio kelia pavojų kauniečiams.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių