Savivaldybės pasirašys susitarimą dėl slidinėjimo trasų Kleboniškyje

Kauno miesto ir rajono savivaldybės žada pasirašyti susitarimą dėl siekio Kleboniškio miške įrengti slidinėjimo trasą.

Tai bus pirmas žingsnis siekiant įgyvendinti projektą, apie kurį kalbama jau nuo 2016 metų.

„Kadangi tai yra rajono teritorija, neturime jokios juridinės teisės ką nors daryti, galime tik inicijuoti, o kad viskas judėtų gerai, rajono iniciatyva buvo ši sutartis. Mes su viskuo sutinkame, pasižadame ateityje dalyvauti trasos įrengimo procedūrose“, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Pagal svarstomą planą, miesto ir rajono savivaldybės pasirūpintų aplinkos sutvarkymu, aikštelių įrengimu, žemės darbais. Tuomet būtų ieškoma operatoriaus, kuris įrengtų montuojamą trasos įrangą.

„Tokiuose objektuose turėtų operatorius ateiti su tokiomis sąlygomis, kad jis atsineš, įsirengs tai, ką po to išeidamas galėtų išsinešti. Taip darbai ir turėtų dalintis: tai, ko negali išsinešti – žemės darbai, gal koks pastatas, aikštelė – turėtų būti savivaldybių galvos skausmas, o visa įranga: traktoriai, keltuvai ir kiti išmontuojami dalykai turėtų būti operatoriaus galvos skausmas“, – svarstė G. Petrauskas.

Savivaldybių investicijos galėtų siekti keletą milijonų eurų, tačiau kol nėra parengti vietovės sutvarkymo planai, apie konkrečias sumas nekalbama.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis BNS anksčiau yra sakęs, kad projekto įgyvendinimas gali būti sudėtingas, jei nepavyks sumažinti reikiamo iškirsti ploto. Jeigu planuojami darbai reikalaus iškirsti didelį miško plotą, dėl to reikės kreiptis leidimo į miškininkus, o šį, savivaldybės vadovo vertinimu, gauti gali būti nelengva.

Iš pradžių Kauno miesto ir rajono savivaldybių atstovai svarstė dvi galimas vietas, kur slidinėjimo trasos galėtų būti įrengiamos: Kleboniškio mišką bei Kačerginę. Pastarojo varianto atsisakyta, įvertinus, kad ten pavyktų įgyvendinti tik gerokai mažesnį projektą, todėl jis neatsipirktų.

Planuojama, kad Kleboniškyje galėtų būti įrengta iki dešimt nusileidimo trasų. Kada šie darbai galėtų prasidėti kol kas nėra aišku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

supratome

supratome portretas
Iškirs daug medžių, tik šitą jie ir moka.

Anonimas

Anonimas portretas
Geriausiso trasos būna miškuose, o ne atviroje vėjų pagairėje. Tad Kleboniškis tikrai gera vieta. Bus labai smagu slidinėti, kai aplink trasas miškas. Svarbiausia kad nepadarytų vienos plynės.

Raminta

Raminta portretas
Ką čia nusišneki ex-pert?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių