Savivaldybės aukcione prireikė net policijos

Kauno miesto savivaldybė šiandien aukcione pardavė nereikalingą turtą. Labiausiai dalyviai varžėsi dėl automobilių. Vieno jų pardavimo metu kilo konfliktas, prireikė net policijos pagalbos.

Pardavė ir autobusus

Kauno savivaldybės viešame aukcione buvo siūloma įsigyti automobilių bei kompiuterinės technikos, kuri pripažinta nebetinkama naudoti miesto reikmėms. Automobilių sąrašas ilgas – net 26 transporto priemonės. Savivaldybė pardavė „Mitsubishi“, „Opel“, „Smart“ bei „Volkswagen“ automobilius. Aukcione parduoti ir keli autobusai.

Būtent dėl transporto priemonių vyko didžiausios varžytuvės. Jos pritraukė apie 200 dalyvių, kurie nuolat kėlė kainas. Pradinė automobilio kaina buvo nuo 150 iki 400 eurų. Po aukciono kai kurių automobilių kainos išaugo beveik penkis kartus. Aukciono dalyviai tikino, kad už automobilius nepermokėjo. Kainas kėlė tiek, kiek jie verti rinkoje.

„Įsigijau „Opel Vectra“ automobilį, dėl jo teko pasivaržyti. Automobilis geros būklės, todėl, manau, kad apsimokėjo. Greičiausiai jis liks man, neparduosiu. Prieš aukcioną buvau visus automobilius apžiūrėjęs, šis buvo būtent tas, kurį tikrai norėjau įsigyti“, – sakė aukciono dalyvis Marius, už pirkinį paklojęs per tūkstantį eurų.

Kitas vyras pritarė, kad jis ir jo draugai ieškojo tokių transporto priemonių, kurias galėtų parduoti kitiems, galbūt net kitoje valstybėje.

„Autobusą „Scania“ nusipirkau už 1800 eurų, dar buvau pasiryžęs porą šimtų pakelti. Žinoma, norėjosi sumokėti mažiau, bet jis man buvo reikalingas“, – sakė 15 metų automobilius pardavinėjantis ir įvairiuose aukcionuose dalyvaujantis Ričardas.

„Sekėsi labai gerai, įsigijau „Mitsubishi Space Star“ automobilį. Sumokėjau 660 eurų, manau, kad jis vertas tokių pinigų“, – pirkiniu džiaugėsi Dovydas.

Atvyko net iš Klaipėdos

Aukcionas pritraukė ne tik kauniečių dėmesį. Įsigyti savivaldybės automobilių panoro ir kitų miestų gyventojai.

Pilnutėlėje savivaldybės salėje tarp gausybės vyrukų pasitaikė ir merginų. Viena jų į aukcioną atkeliavo net iš Klaipėdos. Namo ji grįš jau kitu automobiliu.

„Tikėjomės nusipirkti kitokį automobilį, bet ir šiuo esame patenkinti“, – kalbėjo už automobilį „Misubishi“ 450 eurų sumokėjusi klaipėdietė Kristina.

Žmonių buvo tiek daug, kad tik pirmieji gavo sėdimas vietas. Kiti liko stovėti ir šurmuliuojant salei garsiai šaukdavo, norėdami pasiūlyti savo kainą už pageidaujamą pirkinį.

200 kompiuterių manęs nesudomino.

Buvo net siūlymų kitą kartą įvesti registracijos mokestį. Jis galėtų būti grąžintas įsigijus norimą daiktą.

Aistras nuramino policija

Varžantis dėl populiarių „VW Golf“ automobilių, salėje kilo daug aistrų. Vieni šių automobilių tikrai norėjo, tad stengėsi juos įsigyti bet kokia kaina, kiti kainą kėlė neadekvačiai, o galiausiai pareiškė, kad nemokės.

Vienas dalyvis pasakė didžiausią „VW Golf“ automobilio kainą, aukciono vedėja suskaičiavo iki trijų, plaktuku paskelbė apie parduotą automobilį. Pagal nustatytą aukciono tvarką, varžytuves laimėjęs asmuo privalėjo iš karto sumokėti laimėtos prekės avansą, tačiau šis pirkėjas tai atsisakė padaryti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Matosi kad sovietiniai palikimai pademonstravo savo mentaliteta :-D

Anonimas

Anonimas portretas
Labai pasipiktinau, pamačiusi žmogų, rodantį špygą. Bet paskui pagalvojau, kad paprastam, eiliniam žmogui liko tik didelė didelė špyga, kokią bepaimtum sritį.

Anonimas

Anonimas portretas
ka cia paistot , pusvelciui ... gal pirma reikejo tuos auto apziuret tada paistyt apie ju verte , pats buvau ziurejau , tikri lauzai , ypac golfai ... taip kad kaunieciai bukit atsargus perekupai nupucuos ir brangiai parduos...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių