Savivaldos rinkimų Kaune dalyviai rinkėjų parašų surinko daugiau nei reikia

Patikrinus parašų rinkimo lapus, paaiškėjo, kad visoms Kauno miesto savivaldybės tarybos rinkimuose kovo 3-iąją dalyvausiančioms politinėms jėgoms pavyko surinkti būtiną rinkėjų parašų skaičių. Tad dalyvauti miesto politikoje per savus atstovus pretenduoja toks šių jėgų skaičius, koks buvo anksčiau registruotas (sudaryti devyni kandidatų sąrašai).

„Parašai buvo renkami iki sausio 17-osios. Paskui jie buvo tikrinami. Net ir dalį surinktų parašų tikrinant išbrokavus, niekas nesikeičia – visi partijų pristatyti sąrašai yra tinkami. Visoms pavyko surinkti reikiamą kiekį – po 1280 parašų ir dar daugiau. Todėl Kauno miesto savivaldybės tarybos rinkimų komisija priėmė sprendimą teikti Vyriausiajai rinkimų komisijai registruoti partijas dalyvauti rinkimuose.

Vieną etapą baigėme ir dabar pradedame kitą. Toliau bus darbas drauge su rinkimų apylinkių, kurių Kaune yra 91, komisijomis. Iki vasario bus sudaryti visi kandidatų sąrašai ir pateikti spausdinti su kita rinkėjui būtina bei naudinga informacija“, – pirmadienį naujienų agentūrai ELTA sakė Kauno miesto savivaldybės 15-osios rinkimų apygardos Rinkimų komisijos pirmininkė Elena Skirmantienė.

ELTA primena, kad beveik visos iš užsiregistravusių dalyvauti Tarybos rinkimuose Kaune partijų, išskyrus vieną, yra iškėlusios ir po kandidatą varžytis su kitais pretendentais tiesioginiuose mero rinkimuose. Lygiai taip pasielgė ir vienintelis Tarybos rinkimuose Kauno mieste dalyvaujantis visuomeninis rinkimų komitetas – „Vieningas Kaunas“, rinkėjų pasirinkimui šįkart įrašęs daugiau nei 40 kauniečių pavardžių į sąrašą kandidatų, siekiančių tapti savivaldos politikais.

Šio komiteto atstovas – jo lyderis, dabartinis miesto meras Visvaldas Matijošaitis – tiesioginiuose Kauno mero rinkimuose dalyvaus antrą kartą. V. Matijošaitį remia dabartinę kadenciją Kauno savivaldybėje savo išrinktųjų neturinti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Pastaroji partinė organizacija nusprendė nekelti jokio kandidato tiesioginiuose miesto mero rinkimuose Kaune. Tapti Kauno miesto meru, kaip jau skelbė ELTA, pretenduoja septyni politikai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl VRK nereaguoja į vieno kandidato reklamavimą? Kur prierašas, kad tai politinė reklama ?

Patriotas

Patriotas portretas
Konservatoriai yra komunistai ir komjaunuoliai,jie ir dabar remiami rusu.Kas uz juos balsuos taps Lietuvos priesais...Geriau balsuokit uz gejus nei uz konservatorius.

kaunietis

kaunietis portretas
Gerai, jog yra pasirinkimas. Aš žinau už ką balsuosiu, nes mačiau visų politinių partijų , kai valdė miestą, atliktus darbus. Konkurencija yra gerai, bet ...dirbančiųjų miesto labui mažuma...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių