Drama Aleksote: šeima liko be pastogės

R.Bridziulaitis įtaria, kad visa velniava užvirė dėl bendrasavininkio Gintaro Eiduko ar jo aplinkos žmonių noro užvaldyti visą sklypą.

Sklypo Kaune bendraturčiams nesusitarus, vieno jų statiniai priverstinai virsta griuvėsiais.

Aleksote, K. Grybausko gatvėje, darbininkai ėmė darbuotis nuo trečiadienio ryto. Teismas iš naujo nutarė, kad savavališkai atsiradusius kelis pastatus, kurių paskirtis pasikeitė po neteisėtos rekonstrukcijos, vis dėlto būtina nugriauti. Teismas savininką tą padaryti buvo įpareigojęs dar prieš penkiolika metų.

Šįkart suorganizuoti griovimą buvo įpareigota Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (VTPSI). Išlaidas, kurios šiuo atveju gali siekti net 12-15 tūkst. eurų, turės atlyginti savavališkų statinių savininkas Romualdas Bridziulaitis.

Košė užvirė, kai žemės sklype keli statiniai atsirado be bendraturčio sutikimo. Būtent todėl statyba pripažinta savavališka. R.Bridziulaitis statinius bandė įteisinti, tačiau bendrasavininkis tam nedavė leidimo.

R.Bridziulaitis aiškino, kad statinius sklype ėmė ręsti dėl to, kad nebeturėjo, kur gyventi. Namas, kurio antrasis aukštas jam priklauso, pradėjo kiužti, nes pirmojo aukšto savininkai, kurie jau spėjo pasikeisti net kelis kartus, pastatu nesirūpina, čia negyvena ir jokios veiklos nebevykdo. Anksčiau jų patalpose veikė baras.

R.Bridziulaitis įtaria, kad visa velniava užvirė dėl bendrasavininkio Gintaro Eiduko ar jo aplinkos žmonių noro užvaldyti visą sklypą. Jis yra didelis - 28 arų, geroje vietoje - netoli Botanikos sodo. Vyras yra sulaukęs ne vieno pasiūlymo parduoti savo dalį, tačiau nesutiko. Tada, mano R.Bridziulaitis, gimė planas visą sklypą užvaldyti už dyką. Priverstinai nugriovus statinius, kuriuose jis glaudžiasi su keturių asmenų šeima, tarp kurių - ir nepilnametė dukra. Visi jie turės iš čia išsinešdinti, nes nebeturės, kur gyventi.  

"Susidėjau dalį daiktų į priekabą, o kur važiuoti - nežinau", - šiandien sakė vyras, stebėdamas, kaip ardomas pirmasis statinys. Ši stoginė buvo pastatyta legaliai, bet tapo nelegali, kai buvo įstiklinta ir įdėtos durys. "Logika tokia: jeigu, pavyzdžiui, balkonas įstiklintas nelegaliai, reikia nugriauti visą namą?" - piktinosi R.Bridziulaitis. 

Anot inspekcijos, tai ne vienintelis atvejis, kai dėl bendraturčių nesutarimų statiniai pasmerkiami virsti griuvėsiais.

"Kaune šiemet griaunami pirmieji savavališkai pastatyti statiniai Grybausko g. Dėl kitų objektų, kuriems nugriauti pasirašytos rangos sutartys, griovimo datų nepaskiria antstoliai, nors esame raginę po keletą kartų. Todėl suplanuotų statinių griovimo procedūrų Kaune kol kas nėra. Šiemet šalyje vykdant teismo sprendimus priverstinai nugriauti šešių statytojų nelegalūs statiniai", - portalui kaunodiena.lt sakė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos vyriausioji specialistė Vida Aliukonienė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

romualdas bridziulaitis

romualdas bridziulaitis portretas
SOS, Žmonės ,kas galit, padėkit išsaugoti griaunamą bustą Grybausko g. 6 Kaune. Mano telefonas 8 688- 91300.

sauliu sajunga

sauliu sajunga portretas
palangoi verslinkai kek pristatite nelegaliu namu,ju kazkodel i teisina

Taip Tiesa

Taip Tiesa portretas
Savus ištremia,nes reikia įkurdint juodukus...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių