Savaitgalį Kauno policija nutvėrė du ekshibicionistus

Kauno patruliai praėjusį savaitgalį sulaikė du ekshibicionistus.

Praėjusį penktadienį apie 20 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnus Birštono gatvėje sustabdė trys išsigandusios merginos. Jos paaiškino, kad požeminėje perėjoje nepažįstamas vyriškis joms rodė lytinius organus.

Išklausę, kaip atrodo vyriškis, patruliai netrukus sulaikė pil. V.V., gim. 1983 m., ir jį pristatė į Kauno miesto centro policijos komisariatą.

Pirmąją Velykų dieną apie 13.47 val. policijos patruliai gavo pranešimą, kad Ąžuolyno parke vyras rodo lytinius organus. Atvykusius į parką  pareigūnus pasitiko įvykio liudininkė, kuri paaiškino, kad vyras taip elgėsi vaikų žaidimo aikštelėje, matant vaikams ir moterims.

Kadangi moteris įsidėmėjo įtariamojo požymius, patruliai parke sulaikė girtą (1,93 promilės alkoholio) pil. M.G., gim. 1980 m., kuris buvo nuvežtas į Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariatą.

Dėl minėtų atvejų policijos komisariatuose atliekami tyrimai.

Policijos pareigūnai pataria: pamatę daromą teisės pažeidimą, nedelsdami informuokite policiją tel. 112, (8 37)  22 37 26, (8 37) 30 34 50, esant galimybei, sulaukite atvykstančių policijos pareigūnų ir  jiems apibūdinkite  įtariamojo išvaizdą.

Už  nepadorų elgesį viešoje vietoje trikdant visuomenės rimtį ar tvarką numatyta administracinė arba baudžiamoji atsakomybė.

Požeminės perėjos ir miestų parkai yra mėgiamos ekshibicionistų vietos. Senosiomis miesto kapinėmis dabar pervadintas Ramybės parkas anksčiau buvo bene populiariausia iškrypėlių susirinkimo vieta.

Tačiau išretinus parke menkaverčius krūmus, jų demonstracinei erdvei parkas tapo nebepatogus.

Pareigūnų duomenimis, pranešimų apie ekshibicionistus pasitaiko retai. Žaliakalnio ir Centro policijos komisariatų vadovai mini kartą per metus arba vos kartą per dvejus metus pasitaikiusius panašaus pobūdžio pranešimus.

Neatmetama, kad tokie iškrypėliai būna gana bailūs. Sugėdinti ar subarti aplinkinių, jie dažniausiai sprunka. Tokius pažeidėjus pamatę gyventojai vargiai kada skambina policijai, todėl šį svaitgalį galima laikyti išskirtiniu.

Šventinį savaitgalį sučiupti vyrai anksčiau už panašią veiką nebuvo įkliuvę pareigūnams. Vienas sulaikytų viešosios tvarkos pažeidėjų neteistas, kitas teistas už smurtinius ir turtinius nuskaltimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių