Savaitgalį Kaune griaudės motociklai

Jau šį savaitgalį, birželio 9-10 dienomis, Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome griaudės motociklai. Tryliktąjį kartą čia vyks tradicinis renginys „Bike show Millennium & Auto show“.

Dvi dienas vyksiančioje šventėje laukiama itin gausaus dalyvių būrio: 450 dalyvių iš 17 pasaulio šalių.

Pirmąją šventės dieną, birželio 9-ąją, nuo 12 val. miesto gatves užplūs tradicinis motociklų paradas, kuris pajudės nuo Kauno pilies aikštelės. Motociklininkai važiuos per visą miestą ir 14 val. turėtų pasiekti aerodromo teritoriją.

Kai kuriose miesto gatvėse žadama apriboti  eismą, išjungti šviesoforus, kad jie nemaišytų paradui. Planuojamas toks maršrutas: Kauno Pilis - A. Jakšto g. - Rotušės a. - M. Valančiaus g. - Šv. Gertrūdos g. - Savanorių pr. - Taikos pr. - Kovo 11-osios g. (iki VI-ojo forto) - K. Baršausko g. - Tunelio g. - K. M. Čiurlionio g. (pro geležinkelio stotį) - Kaunakiemio g. - Karaliaus Mindaugo pr. - Aleksoto tiltas - S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas (Veiverių g. 132).

Nuo 12 iki 15 val., siekiant sumažinti transporto spūstis, eismas bus ribojamas aerodromo prieigose. Automobiliai negalės važiuoti Veiverių gatve prie sankirtos su Europos pr. Taip pat siūloma aplenkti Vytauto Didžiojo tilto prieigas, nes eismas bus nukreipiamas H.O.Minkovskio gatve.

Šeštadienį be tradicinio parado vyks Baltijos šalių „Supermoto“ čempionatas, „StuntShow“ motociklų ir Baltijos šalių „Scooter Stunt“ motorolerių akrobatinio vairavimo, taip pat Lietuvos motorolerių bei „Enduro“ kroso čempionatai, Europos motokroso čempionato kvalifikaciniai važiavimai. Pagrindiniu renginio akcentu taps pirmą kartą vyksiančios Lietuvos ir Baltarusijos komandų motobolo rungtynės.

Antrąją renginio dieną, sekmadienį, „Auto show millennium“ metu S.Dariaus ir S.Girėno aerodromas taps transporto technikos rojumi – čia bus galima išvysti S.Karoso, S.Brundzos, A.Eitučio, G.Rimkaus, Lietuvos klasikinių automobilių klubo ir kitų kolekcionierių senovinius bei visiškai naujus automobilius. Taip pat žiūrovai galės pasigrožėti Lietuvos automobilių sporto federacijos ralio, kroso, slalomo bei „drago“ sporto klubų koviniais bolidais, pamatys patobulintus automobilius, elektromobilius, kartingus, motociklus, dviračius, bagius ir kt.

Grandiozinio renginio metu lankytojai galės stebėti žirgų konkūro varžybas, žoliapjovių lenktynes, taip pat „Drift Challenge“ automobilių šoninio slydimo varžybas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipeda

klaipeda portretas
Padarykit toki rengini keliuose didziausiuose miestuose,kad butu didesne galiimybe pamatyti visiems.

Kaunas

Kaunas portretas
Kad nera ten i ka ziureti. Motociklininkai issivazines kas kur ir liks tik ant stalu miegantis girtas jaunimelis.

Pritariu 2

Pritariu 2 portretas
Vadinami tikri baikeriai nusisiurbia, kaip ir priklauso. O šitie pacukai su savo britvom ir parpliais visą naktį raižo kauno gatves. čia ne Pikasas, vieniem patinka motociklų gausmas, kitiem ne.Būtų gerai kad patys baikeriai tai suprastų. Ir nesureikšmintų savo svarbos visuomenei. ir naktim nevažinėtų. Gyvenu šalia aerodromo. tai priimu šitą "šventę" natūraliai vien todėl kad tik kartą metuose. Oh kad taip lakūnai mėgėjai skraidytų tik kartą metuose...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių