Sausio 1-ąją Kaune – naujagimių bumas

Pirmąją 2018-ųjų metų dieną iki 16 val. į pasaulį Kaune pasibeldė net 17 naujagimių: dešimt berniukų ir septynios mergaitės. 

Pernai sausio 1-ąją Kaune gimė penki berniukai ir viena mergaitė, nors iki 13 val. ji buvo vienintelė 2017-ųjų naujagimė visame mieste.

Daugiausiai mažylių šiemet iki 16 val. gimė Kauno klinikose. Jose pasaulį išvydo keturi berniukai ir trys būsimosios damos.

Čia gimė ir pirmasis šių metų kūdikis. Akušerė Jolanta Burčikienė portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad 3 val. 13 min. gimė mergaitė. Ji sveria 3,375 kg.

Keli iš šią dieną gimusių mažylių – pirmieji, o du – treti kūdikiai savo šeimose.

Nė vienai mamai šiandien iki pavakarės neprireikė operacijos, visi mažieji piliečiai gimė natūraliai, jaučiasi gerai, kaip ir jų mamos.

Paskutinysis pernai klinikose gimęs mažylis – pasaulį išvydęs 16 val.

J. Burčikienė pasakojo, kad seniai teko susidurti su mama, kuri prašytų, kaip nors pakoreguoti, kada gims vaikelis.

"Pirmoje vietoje – mamos ir vaikelio sveikata, o ne jo gimimo data. Tėveliai šiais laikais kaip tik labai siekia natūralumo, kad vaikas pats pasirinktų laiką, kada gimti. Prašo nustatyti ir užrašyti kuo tikslesnį gimimo laiką minučių tikslumu", – kalbėjo akušerė. Galbūt tai susiję su tikėjimu astrologija, kad gimimo laikas lemia žmogaus gyvenimą ir jo likimo vingius, tad nori, kad vaikelis pats nulemtų savo likimą.

Kauno krikščioniškuosiuose gimdymo namuose šiemet kol kas vyrauja lyčių lygybė. Gimė dvi mergaitės ir du berniukai. Trys iš jų gimė per pusantros valandos, pradedant nuo 4.24 val. Ketvirtasis mažylis, mergaitė, nusprendė neskubėti ir palaukti beveik vidurdienio. Visi šie naujagimiai jau turi po labai jų laukusius brolį ar sesę.

Sausio 1-ąją naujagimio svorio rekordų nesiekta ir nepasiekta, tačiau praėjusių metų lapkritis šia prasme buvo išskirtinis. Vienas berniukas gimė 4,560 kg, kitas – 5,075 kg svorio.

"Pernai labai daug mažylių gimė sunkoki, sverdami net apie 4 kg", – vartydama registracijos žurnalą skaičiavo akušerė  Agnė.

Ji pasakojo, kad beveik visos mamos gimdyti atvyksta jau turėdamos išrinkusios vardus savo atžaloms, tačiau juos atskleidžia, kai mažyliai gimsta ir galima įsitikinti, ar vardai jiems tikrai tinka.

Kauno klinikinėje ligoninėje ir jai priklausančiuose Prano Mažylio gimdymo namuose sausio 1-ąją gimė po tris naujagimius: po du berniukus ir po mergaitę.

Kauno klinikinėje ligoninėje gimęs berniukas tik dviem minutėmis "nusileido" pirmajai šių metų mergytei. Jis pasaulį išvydo 3.15 val. Vyrukas taip skubėjo gimti, kad medikai gelbėdami šį karštakošį mamai turėjo atlikti cezario operaciją ir jį išimti daug greičiau, nei jis būtų galėjęs gimdamas savarankiškai. Bet viskas baigėsi laimingai, mama ir sūnus jaučiasi gerai, pasakojo akušerė Aušra.

Operacijos prireikė ir vienai P. Mažylio gimdymo namuose gimdžiusiai moteriai. "Viskas baigėsi gerai. Visos mamos ramios ir šventiškai nusiteikę", – pastebėjo budintis gydytojas Marius Goberis, pridūręs, kad tėčiai labai jaudinasi.

"Tėveliai labai gerai atsilaiko. Daugelis dalyvauja gimdyme, labai palaiko mamas", – šiuolaikinius vyrus gyrė ir Krikščioniškųjų gimdymo manų akušerė Agnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
traumatologas pasiule susikist ,tai ir tu susikisk lazdele i ta savo vieta ,,o ne siulyk naujagimiui..slykstyne is papirdziu kaimo

...

... portretas
Kiekvienam naujagimiui - po raudonąją krabo lazdelę!

Visi kūdikiai

Visi kūdikiai portretas
turi būti apdovanoti ypatingomis dovanomis. Tai jubiliejiniai šimtmečio vaikai!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių