Šaulių sąjunga Kauno Rotušės aikštėje paminėjo 99-ąsias metines

Šeštadienio dieną Kauno Rotušės aikštėje buvo surengtas iškilmingas Šaulio dienos ir 99-ąsias Lietuvos Šaulių sąjungos įkūrimo metines paminėti skirtas renginys.

Atvykusieji galėjo ne tik daugiau sužinoti apie Šaulių sąjungos veiklą, pamatyti garbingas priesaikos ceremonijas, bet ir paragavę šauliškos košės, neatlygintinai paaukoti kraujo.

Minėjimas prasidėjo mišiomis už šaulius ir Lietuvą Kauno Arkikatedroje bazilikoje. Šv. Mišiose giedojo Kauno vyrų choras „Perkūnas“. Po jų kauniečiai ir miesto svečiai rinkosi ne kaip įprasta Vienybės, o kaip būdavo tarpukario laikais – Rotušės aikštėje. Sugiedojus Lietuvos Respublikos himną ir tylos minute pagerbus už Lietuvą žuvusius piliečius, programą tęsė garbinga šaulių priesaika ir jaunųjų šaulių pasižadėjimas būti ištikimiems Lietuvai, ginti šalį ir jos konstitucinę santvarką. Jaunuoju šauliu galima tapti sulaukus 11 metų.

Rotušės aikštėje pastatytose palapinėse renginio dalyviai galėjo daugiau sužinoti apie šaulių vykdomą veiklą – darbą su jaunimu šaulių būreliuose ir vasaros stovyklose, jose vykdomą edukaciją, savęs realizavimo galimybes. Smalsuoliai galėjo iš arti apžiūrėti ir palaikyti atvežtus ginklus ir kitą karinę amuniciją. Kaip veikia Šaulių sąjunga ir ką jie dar veikia, renginio svečiai galėjo drąsiai klausti pačių sąjungos narių. Susidomėję organizacijos veikla ir panorėję papildyti jos gretas, galėjo iš karto vietoje užpildyti stojimo į Šaulių sąjunga reikalingus dokumentus.

Skambant lietuviškai muzikai, į didelę eilę sustoję miesto kauniečiai kartu su Šaulių sąjungos nariais noriai ragavo klasikinės šauliškos košės, vaišinosi sausainiais. Užkandę ir sustiprėję, jie buvo kviečiami Nacionalinio kraujo centro darbuotojų prisijungti prie prasmingos neatlygintinos kraujo donorystės akcijos. Vieno žmogaus paaukotas kraujas gali išgelbėti net tris gyvybes.

Lietuvos Šaulių sąjunga įkurta 1919 m. birželio 27 d. Kaune, Šaulio diena minima birželio 24 d. Šaulių sąjunga yra valstybės remiama savanoriška sukarinta pilietinės savigynos asociacija, padedanti užtikrinti nacionalinį saugumą. Ji vienija įvairių sričių profesionalus, įvairaus amžiaus žmones, kurie neabejingi valstybės gyvenimui ir gynybai. Lietuvos Šaulių sąjunga siekia ugdyti pasitikinčius savimi, kūrybingus, motyvuotus ir drausmingus Lietuvos Respublikos piliečius, pasirengusius ginti Tėvynę, nelaimės atveju padėti kitiems. Šiuo metu Sąjunga vienija daugiau nei 10 tūkst. narių.

Kitais metais švęsianti 100 metų įkūrimo jubiliejų, Šaulių sąjunga planuoja dar didesnę ir iškilmingesnę ceremoniją



NAUJAUSI KOMENTARAI

su zaisliniais

su zaisliniais portretas
AR 15 daug nepakariausi ,geresniu neturi .

cirkas kai

cirkas kai portretas
subrende vyrai kaip vaikai po krumus laksto .saudyti nors mokintusi .

kodel sauliai

kodel sauliai portretas
nesipriesino Lietuvos okupacijai ?kodel sauliai neatejo i pagalba kai grobe mergaite Garliavoje ?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių